Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Mera trädgård - fjärilar

Det är precis så här en svensk sommar ska se ut. Solsken och värme med de skarpa skuggorna tidigt på morgnarna, det daggvåta gräset och fåglarna som sjunger fortfarande, åtminstone koltrasten. Och så kaffet och tidningen på altanen, med ett fasligt liv i perennrabatten av alla insekter, faktiskt mest humlor av olika slag. 

Men jag tycker att jag ser mer fjärilar än vad jag gjort tidigare - är det ett fjärilsår? Och finns det sådana? Fjärilarna är väldigt vackra, men helst på lite avstånd. Kommer man för nära är de inte så smakfulla, det är egentligen bara vingarna som går att riktigt uppskatta. 

Och kaffet kallnar lite medan jag far omkring med makroobjektivet, men vad gör väl det...

På återseende//Göran

Inlagt 2016-07-21 23:24 | Läst 2519 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder! Mycket fjärilar här nere också. Man blir mer observant med ett macro på huset!
/MA
Svar från gorred 2016-07-22 19:44
Tack! Så det är ett fjärilsår alltså, kul. Och svårt att sitta still när man har med sig kameran ut på altanen - makrot är trevligt och man ser mycket riktigt mer!
//GöranR
Så trevligt med en bild på en nässelfjäril! Jag minns hur mycket fjärilar det fanns i markerna när jag var barn. Och även på gröna platser inne i stan. Sedan försvann dom. Det talades om besprutning, säkert spelade sådant en roll. Antagligen har också många av deras naturliga miljöer försvunnit. Här på Saltspring hade jag väntat mig att se mycket fjäril eftersom det finns så många ekologiska småbruk här. Men man ser inte så många, och det är ingen rikedom på arter.
Svar från gorred 2016-07-22 19:45
Tackar. Vi brukar se en massa insekter, men i år var det särdeles mycket fjärilar. De är trevliga när de snabbt vinglar omkring bland blommorna.
//GöranR
Det är mer fjärilar än förra året för det är varmare i år, mer som det ska vara.
Hälsningar Lena
Svar från gorred 2016-07-22 19:48
Jo det är alldeles tydligt. Och det är så skönt med en "riktig" sommar.
//GöranR