Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Min nya leksak

Makrovärlden fascinerar mig, dvs världen sett genom ett makroobjektiv. Jag har mer och mer drömt om att börja fotografera de små motiven, vilket jag egentligen skulle kunna göra ganska lätt i trädgården, om inte annat. Jag försökte ju häromdagen, med stigande frustration över att inte ha ett bra objektiv för ändamålet. Det fungerade väl till nöds med de grejor jag hade, men jag fick beskära hårt, och det är alltid vanskligt.

Så ett makroobjektiv har sedan en längre tid stått högt på min önskelista. Och idag blev det av. Jag hann inte fotografera ute, det hann bli för mörkt innan jag fick tillfälle - det andra livet kom lite emellan - men jag hade några snittblommor hemma som fick duga för ett första försök med den nya gluggen. Inte särskilt kontroversiellt, märkvärdigt eller ens bra, men kunde inte låta bli, typ skärpa, skärpedjup, fokusering etc.

Det blev ju förstås också flera bilder på kartongen och runt om i köket också. Undrar om det är någon som har lika många bilder av sitt kök som jag - det är ju där man packar upp grejorna, och då måste man direkt klicka och se hur det kan bli, att känna känslan av att hålla i de nya prylarna, peta, klämma, lukta och vrida på dem.

Sen har jag sedan länge accepterat min diagnos - GAS, vilket kan uttydas Gadget Acquisition Syndrome, dvs prylnörderi. Jag har också accepterat, särskilt när min hustru frågar om jag verkligen behöver alla nya saker, att om jag vill ha grejen så behöver jag den. För så är det, eller hur?

Men, nu in i makrovärlden, så får vi se var det tar vägen.

På återseende//Göran

Inlagt 2013-08-31 23:07 | Läst 3472 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Alltid roligt med nåt nytt, speciellt när du nu kan börja utforska nya jaktmarker! Mvh,LO
Svar från gorred 2013-09-01 05:34
Precis. Och bra grejor underlättar, även om jag är den första att skriva under på att de inte är hemligheten//Göran
Alltid kul med nytt objektiv, men spring inte benen av dig för det. sätt dig gärna, på en äng skogsbacke eller dikesant, trebent pall fungerar utmärkt, sitt bara sill
så kommer du att få se många motiv.
Med vänlig hälsning Tommy
Svar från gorred 2013-09-01 10:21
Jag har förstått det, ett perspektivskifte, som iofs tilltalar mig.
Välkommen in i Makro världen.! =)

//JO
Svar från gorred 2013-09-01 10:21
Tack. Ser fram emot det.
Välkommen in i macrovärlden! den är fantastisk!! =)
Fina bilder fick du så det ska bli kul att se mer!
Ha det så gott!
Svar från gorred 2013-09-01 10:23
Tack! Har mer och mer dragits till och stannat upp vid makrobilder. Det kommer säkert mer :).
Håller med dig Göran att den världen är vacker och intressant! Den kräver en hel del av fotografen men man får öva och öva! Du fick ju till bra bilder med nya obj!
Svar från gorred 2013-09-01 14:39
Tackar! Jo, man får inget gratis ;) Men det kan det vara värt.