Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Morgontidningen och socialt beteende

Satt just och "läste tidningen" och passade samtidigt på att kolla bloggarna. Och blev lite inspirerad av Bengan ;).

Här i Spanien kommer det inte någon morgontidning. Och morgontidningen är viktig. Och roligare att ta itu med i det här livet som ger lite mer tid. Just det fysiska med tidningen spelar också roll, att kunna bläddra, se på flera sidor samtidigt, bläddra tillbaka samtidigt som man har en annan sida uppe etc - saknar det här nere, även om det finns alternativ. 

Alternativet blir emellertid mera av bara faktainsamlande och läsning. Själva stunden med tidningsläsningen går liksom förlorad och situationen tappar en del av sin tjusning. 

Nå, nu är det inte helt sant att tidningen inte finns här, det gör den. Men jag känner mig ännu inte helt bekväm med att läsa tidningen på ett annat språk, särskilt inte spanska (ännu). Och den kommer inte i brevlådan. 

Steget över till de sociala medierna är inte långt, med den här modellen. Kanske alldeles för kort, egentligen, även om Fotosidan hör till just de sociala medierna. 

Nån dag ska man möjligen kunna göra så här. Den fysiska tidningen är viktig, ett universellt begrepp, även om medierna hävdar motsatsen och skär ner och satsar på nätet. 

På återseende//Göran

Inlagt 2016-05-26 12:09 | Läst 2351 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?