Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Möten: Strövarbilder och andra bilder - 4 Fotografer ställer ut igen!

Lite grand vid sidan av de kulturella allfartsvägarna händer det saker. Inte minst på Hornsgatspuckeln på Söder i Stockholm, där ju de små gallerierna ligger vägg i vägg med varandra. 

4 Fotografer är Affe Johansson, Krister Kleréus, Göran Tonström och Per-Erik Åström som  nu flyttat tillbaka till Söder efter en sväng i Gamla Stan. Det handlar om ett gäng som känt varandra länge, som inte minst fikat på Tårtan och som för flera år sedan - tiden går fort - bestämde sig för att hänga tillsamman, dvs inte bara på Tårtan utan också ställa ut. Vilket de alltså gjort i flera år nu och gör igen.

För mig hör det till ett säkert vårtecken, ungefär som Vårsalongen på Liljevalchs, fast lite mindre i formatet och lättare att ta till sig. Och trevligare, mysigare liksom. 

I år är det gemensamma mottot eller sammanhållande temat Möten. Och det blir väldigt intressant att se att hur de olika fotograferna ibland skiljer sig väldigt mycket åt i sin fotografiska stil, men att det ändå finns en slags gemensam nämnare  i Affes nattvandrarbilder, Per-Eriks porträtt, Kristers möten med människor och Görans strövarbilder. Det här är bilder med hög verkshöjd!

Tyvärr var inte Krister tillstädes när jag var där, men utställningen (med Krister) hittar man annars på Galleri Fotografi hela den här veckan. Alltid lika trevligt att besöka. 

På återseende//Göran

Inlagt 2023-04-25 22:52 | Läst 919 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Alltid lika trevligt att ses och kul att du gillade våra bilder.
/Affe

Ps. Tobbe hälsar att det var kul att träffa kompisen också.
Svar från gorred 2023-04-26 22:08
Instämmande ord från oss båda till er båda.//GöranR
Varmt tack för besöket och vänliga ord. Nästan så att man rodnar.
/Göran
Svar från gorred 2023-04-26 22:07
Det var ju väldigt trevligt!//GöranR