Och så blev det Matmässa, också
Matmässan var ju i samma lokaler (i det stora hela) och på samma biljett, så hur skulle man kunna låta bli, särskilt som jag blivit lite sugen efter större delen av dagen på Fotomässan.
Mycket folk, mycket - mer än tidigare år faktiskt - ekologiskt och organiskt och väldigt mycket vin!
Jag bytte objektiv, från mitt vanliga favoritobjektiv för allmänt dokumenterande foto, dvs mZuiko 17 mm/1,8 som jag upplever så suveränt ändamålsenligt, till ett annat helt outstanding objektiv, nämligen mZuiko 75 mm/1,8, också ett väldigt bra och skarpt objektiv. Emellertid var det i sådana här sammanhang lite långt, man behövde avstånd och med så mycket folk var det svårt att få fri väg utan att utsnittet blev alltför snävt. Men, ibland behöver man göra något som bryter av, som får en att tänka i lite andra banor för att inte förfalla i slentrian och rutin.
Matlagning - pasta med tryffelsås, a la Paolo Roberto. Rätt gott, utan att vara sensationellt.
Mycket ost presenterades, och bröd. Ekologiskt, förstås.
Finns det något som luktar som nybakade bullar?
Ett läckert upplägg. Men bara skådebröd.
Snacka om grönsaker som gör skäl för namnet. Den nya trenden - hemmaodlat. Med och i en pallkrage kan man odla allting, var som helst.
Men den stora kulinariska upplevelsen för dagen var ändå när jag kom hem efter mässan/mässorna och en utflykt med min fru för att skaffa en ny laddning pelmener och piroger, som en rysk tant som min fru känner lagar, fick just en tallrik pelmener, efter bastun. Hög kulinaritetsfaktor!
Det här är nåt så sagolikt gott, och enkelt. Ryska degknyten fyllda med köttfärs (eller annat, motsvarande) som kokas i lite vatten, sådan de är med lite salt och ett lagerblad. Kan serveras på många olika sätt, som här till exempel med creme fraiche/smetana och lite ketchup (faktiskt!). Riven ost kan också höra till och gör inte ont. Buljongen, trots sitt lite bedagade utseende, är en direkt höjdare!
Mätt och belåten alltså, och trött efter en innehållsrik dag.
På återseende//Göran







En klassisk rysk maträtt, inte sällan serverad i särskilda snabbmatsrestauranger i Ryssland främst, förutom i de forna ryska sovjetrepublikerna, men också en stapelrätt i ryska familjer. Väldigt gott, väldigt enkelt. Direkt värt att pröva. Finns i de ryska affärerna i Stockholm.
//GöranR
De 2 objektiver præsterer på et højt niveau.
Mange venlige hilsener fra Erik.
Tack Erik - uppskattas! Jo, bägge objektiven är direkt högpresterande, men 75:an passar bättre för porträtt och som kort tele, det blir ju ändå motsvarande 150mm.
Det är roligt med mat, ur många hänseenden.
//GöranR
Trevlig pratstund igår!
- hask
Absolut, i det stora hela behållningen av mässan.
//GöranR
TV kockar vecka ut och vecka in, och svenska folket blir fetare och fetare!
Att laga mat har blivit en folksport och ett folknöje, och till och med underhållning. Och håller med om det paradoxala i det.
//GöranR