Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Påsk i Skövde - utflykt och familjeporträtt

Vi brukar åka ner till Skövde över påsken. Jag är ju född och uppvuxen där, så det är kanske inte så underligt i sig, men samtidigt brukar mamma fylla år i de tiderna, och så brukar vi göra en utflykt för att se trandansen vid Hornborgasjön, och ibland fylla på med en utflykt i Skaraborg. Bygden är rik på utflyktsmål som den gamla kulturbygd den är, så det är aldrig någon brist på ställen att se och besöka.  I år åkte vi till Läckö Slott.

Jag hade med min lite större kamera med de längre objektiven för fåglarna, där den "lilla"kamera mest blev använd för lite snapshots i övrigt. 

Den lilla kameran här är Olympus OM-D EM-10 mk II, med panasonics pannkaka 20 mm/1,7, en underbar kombination just för lite dokumenterande bilder "i farten". Det blev en del snapshot portraits på familjen, och då de är vana med att jag alltid har kameran med mig var det ingen som noterade  vad jag höll på med egentligen. Den "stora" kameran är inte så stor, en Olympus OM-D M-1 som också till dels fick vara med och dokumentera, förutom fågelbilderna då.

Min mor i kretsen av familjen, ivrigt diskuterande i fågelskådningen. 

Läckö Slott, utanför Lidköping, vid Vänern, räknar sina anor från medeltiden. Slottet genomgick sedan en ganska turbulent historia, tills det i mitten av 1600-talet övertogs av greve Magnus Gabriel de la Gardie som företog omfattande till- och ombyggnader. Tyvärr inte öppet ännu, men kan rekommenderas som utflyktsmål.

I år fyller min mor 85. Hon är fortfarande pigg och sköter sig själv, men man märker att tiden går. 

Läckökringlan serveras på ett fik inne i Lidköping, vid torget i Magnus Gabriel de la Gardies jaktslott. Det blev ingen sån i år, men ser så läcker ut att det sannolikt inte dröjer mer än till nästa gång....

På återseende//Göran

Inlagt 2016-03-27 23:33 | Läst 2668 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Trevligt att se att du återbesöker alla trevliga platser i Skaraborg:) Gillar man djur och kultur så finns här massor av den varan. Du vet 'Svea rikes vagga...';)
Svar från gorred 2016-03-28 10:53
Jajamän - det är en rik bygd ur många avseenden. Och många utflyktspärlor! Och besöken får en annan valör nu jämfört med när jag växte upp här. Läckö Slott är ju en klassisk skolresa i trean.
Hälsningar//GöranR
Jag blev lite berörd av första bilden!
För direkt när jag såg den så tänkte jag: jamen det där är ju mor!
Men tyvärr är både mor och far borta sedan många år. :-(
Svar från gorred 2016-03-28 10:57
Det är viktigt att dokumentera det vi har idag. Och här var vi hela familjen samlade. Bilderna kommer att finnas kvar och de finns i ett sammanhang. Det blir mer och mer uppenbart för mig.
Hälsningar//GöranR
Fint porträtt av din mor på kaféet.
Svar från gorred 2016-03-28 11:01
Tack Torbjörn, uppskattas. Den här vardagsdokumentationen är alltså så viktig i mina ögon.
Hälsningar//GöranR