Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Pion. Sommaräng. Klöver(?).

Det som just nu är "Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv" är framförallt vad som händer i trädgården. Jag bygger och planerar, flyttar gamla plantor till nya ställen, gräver och klipper häck och rensar ogräs etc. Jag skulle säga att den vardagen i hög grad är fest för mig, faktiskt. Det är oerhört rogivande att bara vara i trädgården.

Och understundom sjunker jag ner på gräsmattan för att rensa lite kirschkål under pionerna - vissa saker görs bäst i horisontellt läge - vilket gör att jag plötsligt upplever tillvaron ur ett helt annat perspektiv, vilket de flesta säkert känner till. 

Pion

Pion i motljus. Svag för motljus, när det kommer rätt.

En sommaräng i miniatyr. Jag vet inte vad blommorna heter, det är sådana där som ser ut som pyttesmå vita prästkragar och växer vilt på gräsmattan om de får en chans att göra det. 

Och det här tror jag är klöver (?).

Motljusbilden tagen med vidvinkel, Olympus mZuiko 7-14mm/2,8 Pro vid 14 mm. Resten är Olympus mZuiko 60mm/2,8 macro. 

På återseende//Göran

Inlagt 2017-06-30 00:52 | Läst 2370 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Mycket vacker pion och visst är det mysigt att vara i trädgården och pyssla. Växthuset är också rena terrapin. Jag tror att de små vita blommorna heter bellis. Den lila vet jag inte men jag tror inte det är en klöversort.
Hälsningar Lena
Svar från gorred 2017-06-30 12:57
Tack Lena. Utomhusarbete i egen takt är balsam för själen.
Och javisst - tusensköna, har inte kopplat det förut!
//GöranR
Du gör helt rätt i att ligga i det gröna, för det är en egen härlig värld, underbar och avkopplande. Svagast för bild 2 med motljuset.
Den sista är en vanlig liten blomma, vet inte heller vad den heter, men någon sorts lejongapsväxt är det nog, det finns många av det släktet på ängarna.
Svar från gorred 2017-06-30 12:59
Tack Stefan. Har bara sett de här "gräsmatteblommorna" från håll (upprätt) tidigare, men på närmre håll ser det faktiskt ut som nån slags lejongap. Intressant.
//GöranR
Dina Pion bilder är så vackra och det beror säkert på en idog trädgårdsmästare, och till en viss del på fotografen. Mina egna Pioner är också fina och jag har tagit några bilder på dem, men det blev med en Nikon D7200 och 18/200 mm.
Ha det gott/Stig
Svar från gorred 2017-06-30 13:01
Tack Stig - uppskattas! Kul också att se hur olika utrustning leder mot likartade mål, hur alla vägar bär till samma plats till slut, i någon mån.
//GöranR