Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Planket, igen – med distans.

Det sista Gnestaplanket gick av stapeln förra året, efter tio succéfyllda år. Men byggnaderna står ju kvar, åtminstone nåt år till, och det är ju synd att låta tomma väggar stå, ja just det – tomma.

Så, gänget som ställde ut i ABF-huset i vintras beslöt att göra en liten Planketutställning i Gnesta, som uppföljning. I all enkelhet, med iakttagande av distans, på grund av smittorisken (vi lever ju i pandemitider).

Vädret var med oss, intresset möjligen större än vi trott, och allt förlöpte i stort som det skulle, dvs friktionsfritt.

Som vanligt inte helt lätt att välja ut bilder. Men inspirerad av Helsinki Bus Station Theory (kolla på google, fotograf Arno Minkkinen här), kunde jag välja ämne, bilder från barbershopvärlden, och stå för det, om än med grad av fjärilar i magen. Så för er som nu läst om den här teorin (eller kände till den från tidigare); jag satt kvar på bussen! Och det var kul. En del besökare stannade och pratade och bilderna blev tillräckligt sedda.

I uppsättningstagen

Mina bilder

Social distans

Besökarna fotograferade också

Det glesade ut mot slutet av dagen, men sammantaget var det nog drygt ett par hundra besökare

En väldigt trevlig dag, gamla och nya vänner både för mig och M. Vår Planketgeneral Bengan B gjorde som vanligt ett stort och berömvärt jobb. Om framtiden, dvs flera Planket är svårt att sia. Och byggnaden sjunger alltså på sista versen. Vi får se, helt enkelt.

Inlagt 2020-07-25 19:19 | Läst 1313 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fint Planket-reportage Göran och tack för artikeln om Helsingfors busstation! :)
/Bengan
Svar från gorred 2020-07-25 23:48
Tack Bengt! Det var synnerligen trevligt att vara en av utställarna på Planket! Och den här teorin blir bara mer rimlig och intressant ju mer jag tänker på den.
//GöranR
Säkert lika mysigt som vanligt, om än i mindre format, hälsningar/ Björn
Svar från gorred 2020-07-25 23:49
Absolut . Och väldigt trevligt att vara en av utställarna.
//GöranR
Trevlig dag, kul att träffa fot(o)folket igen! Och dina bilder speglar känslan.

Och din egen kollektion på väggen var mycket fin och genomarbetad!
Bra arrangemang i vanlig ordning fast detta var en extravända. Tack till er lla som gjorde det möjligt!

Jag var där och hade väldigt trevligt. Pratade hellre än tittade på bilder. Skulle vilja titta närmare på dina. Var hittar man dom på nätet - om de finns på nätet alltså.

Byggnaderna på sista versen, tråkigt att höra. Det behövs lokaler med måttlig hyra för att städer och samhällen ska leva.
Svar från gorred 2020-07-26 18:25
Trevligt med många besökare. Och det är väl just så, man tittar och pratar, går förbi och tiden flyger iväg.
Mina bilder finns på en mapp i One-drive - om du skickar din epostadress till mig kan jag dela dem, om du vill. Jag meddelar dig via Fotosidan.
Vi får väl hoppas på att Gnesta kommun agerar sen- och saktfärdigt när det gäller byggnaden 😎
//GöranR