Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Riktigt fin kultur

Sedan tidigare biljetter till Tartuffe, på Dramaten. Jag  tror faktiskt att det var någon slags present sedan tidigare, möjligen till svågern eller svägerskan som fyllt år. Men vi följde med, makan och jag, det är ju inte så man springer benen av sig till nationalscenen. 

Annars är jag inte så mycket för teater. Tycker inte sällan att det gärna blir överspelat och jobbigt. I så fall går jag hellre på någon konsert och njuter av musiken.

Men, det är något visst med Dramaten. Och med de klassiska  styckena, och Moliere är speciell, så...

Andra ringningen

Tid att förbereda sig

Sufflösen på plats. Fattar inte hur skådespelarna kommer ihåg sina repliker, särskilt här, långa reciterande stycken på vers...

Och så blev det paus

Och då serverades champagne, eller Cava, sak samma, bara det bubblar - hör till i sådana här sammanhang.

Fint i taket också...

En upplevelse. Visst skrek de på scenen och var nära att trampa över flera gånger, men i det stora hela en trevlig upplevelse. Och som sagt, Dramaten är det nåt visst med.

På återseende//Göran

Inlagt 2018-04-05 23:00 | Läst 881 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Intressant reportage från finkulturens högborg. Men jag undrar, får man ta med sig en kamera dit in? Eller är det mobilen som diskret har använts?

//Anders
Svar från gorred 2018-04-06 08:30
Säkert en fullt berättigad fråga. Men jag såg inget fotoförbud nånstans, och "alla andra" tog bilder med sina mobiler. Jag kan gott tänka mig att man får fota fritt utom när det är föreställning. Och då låg kameran - min vanliga Olympus - i väskan.
Tack Anders//GöranR
Svårt det här med teater numera! Kanske lättja, när det kan finnas teater hemma på tv! Sist vi va på teater så va det Doktor Glas med Henriksson! Henriksson e bra! En stycke vi såg för länge sedan med bla. Keve Hjelm,de va Fadren! En riktig rysare!
Fina dokumentbilder!
/B
Ps. Gillar mobiltelefoner, nu kan man fota överallt! Ingen bryr sig! :)
Svar från gorred 2018-04-06 17:44
Det blir inte så ofta, kanske tyvärr. Men teater hör inte riktigt till mina större favoriter. Då ska det vara bra. Det här var bra. Och Henriksson och Keve H hör ju till de stora.
Tack Bengan!//GöranR