Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Sången ädla känslor föder

Min blogg handlar om dokumenterande fotografi i mitt liv. En av de sakerna jag gör, förutom att fotografera, är att sjunga i kör, vilket har framgått av en del tidigare inlägg. 

Att sjunga tillsammans, att göra musik tillsammans är något alldeles extra, och positivt för både kroppen och själen. Otaliga måndagar har jag känt mig trött och sliten efter arbetsveckans första dag, och undrat hur jag ska orka med at sjunga med kören hela kvällen . Och sen kommer jag hem, efter repet, speedad och pigg, fylld med glädje och positiva känslor. 

Det finns också vetenskapliga belägg för att musicerande, och särskilt att sjunga i kör är livsbefrämjande, och motverkar  stress och depression, dvs våra vanliga besvär i vårt mer och mer hektiska liv med alla måsten. 

Och ibland fotograferar jag, eftersom jag ju alltid har någon kamera med mig. Inget märkvärdigt, men alltså bilder ur mitt vardagsliv. 

Extra notstudier

På återseende//Göran

Inlagt 2014-10-30 13:16 | Läst 4750 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Låter som en mycket trevlig syssla och dessutom gläder ni oss andra som sjunger hellre än bra.
Svar från gorred 2014-10-30 14:43
Tack Margareta. Uppskattar din kommentar.
Min fru påstår också det här, att man blir pigg och upplyftad alltså, även min svåger med fru säger det, och andra vänner släktingar som sjunger säger så! Nå'n sjunger tex i OD och Gustav Sjökvist, andra sjunger i körer eller i Barber Shop tex, men själv har jag aldrig provat att sjunga!
/B
Svar från gorred 2014-10-30 17:01
Aha - ja du ser! Man blir det, både på lång och kort sikt, dvs upplyftad. Det är som energi frigörs när man sjunger, särskilt när man sjunger tillsammans.
Apropå barbershop - intressant, kan vara någon jag känner eller som känner mig.
Benganbus 2014-11-01 21:13
Vi bodde tidigare i Rönninge, och det va flera av våra vänner som också bodde där som sjöng Barbershop.
/B
Svar från gorred 2014-11-08 18:04
Det är den kören, dvs den från början Rönningebaserade barbershopkören (som nu är allmänstockholmsk) som jag sjunger i. Flera av de som var med från början är med fortfarande. Världen är inte så stor, ibland.
Det stämmer så bra. Jag sjunger också i kör och det är ju så att hur trött jag än är, så blir jag pigg efter första tonen. God mångårig kamratskap. Vi är några som följt varandra i över 35 år, i med och motgång, genom barnafödande till begravningar. Skönt med såna vänner. Man behöver inte prata så mycket, vi förstår varann ändå
Marianne
Svar från gorred 2014-10-30 17:01
Tack för en fin kommentar. Gemenskapen är viktig, inte minst.
Har ett förflutet som en del i en gospelkör så vet vad du menar med att gå dit trött och komma hem pigg.
Svar från gorred 2014-10-30 22:57
Det är en klassiker, som jag knappast själv tror på innan det händer, men det gör det varje måndag