Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Säsong för julkonserter

Från och med nu och flera veckor framåt sjungs det och spelas runt om i hela vårt land, i kyrkor, i samlingssalar, i skolornas aulor - ja överallt hör man julmusik. Det är den stora säsongen för julkonserter. Black Friday kanske får uppmärksamhet, men det är julkonserterna som dominerar. Tidningarna är dubbelt så tjocka med annonser, och de olika evenemangen trängs och konkurrerar om den tillgängliga publiken. Särskilt här i Stockholm fullständigt kryllar det av olika alternativ att höra julsånger sjungas, mer eller mindre stämningsfullt. 

För oss som exempelvis är engagerade i körmusik blir det bråda dagar. Förutom våra egna konserter måste vi ju gå på alla de andras, där de som vi känner, där våra makar/systrar/bröder eller barn (föräldrar?) sjunger och spelar. Almanackan är nästan svart, och logistiken sätts på prov, och jag vill inte tänka på diskussionerna kring en del köksbord...

För mig började det i går, när Vocal Vikings, Sveriges äldsta barbershopkör hade sin julkonsert i Allaktivitetshuset i Sundbyberg. Den anrika manskören hade besök av duktiga gästartister i from av kvartetterna Rizzo och Unichord, förutom framträdanden ur de egna leden. Tillsammans med en jazztrio skapades faktiskt en finstämd och mysig julkänsla, där klassiska julsånger avlöstes av mer moderna tongångar. 

En bra början på säsongen. 

Vocal Vikings dirigent i full action

Let It Snow...

Inlevelse

Och i nästa vecka är det dags för min kör att exekvera Stjärnjul i Filadelfiakyrkan. 

På återseende//Göran

Inlagt 2015-11-29 15:08 | Läst 2301 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver