Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Skitfiske!

”Skitfiske” är inte dåligt fiske, utan vad man hälsar till de som ska ut och fiska, alltså en uppmaning och förhoppning om att det ska bli mycket och stor fisk, lite som uttrycket ”break a leg” som lyckönskan – det gäller ju att inte jinxa sin upplevelse, ta ut något i förskott utan gärna på ett ironiskt sätt men med underliggande positiv värme önska lycka till.

I år är det 45:e året vi är ute och fiskar tillsammans, dvs 46:e gången fiskeresan äger rum med oss tre kamrater. Mycket vatten har runnit under broarna sedan 1973, men vi är still going strong (vill vi gärna tro i alla fall…). Årets resa går till Västerbotten, där vi börjar i Vojmån, och sedan planerar en tur till Ammarnäs och Vindelälven – givet det torra vädret inte bjuder på uttorkade älvar med för lite och för varmt vatten.

Det är varmt och soligt även här uppe i Vojmåtrakten, men älven är OK vad gäller vattenstånd och värme och har levererat till full belåtenhet, både harr och öring i bra storlek.

Och det är så vackert här, med älven, skogen runt om, alla djuren och växterna.

Kvällssolen skiner genom gäddhuvudet som spikats upp - här uppe är det harr och öring som gäller. Gäddan går till minken. 

Fiskestigen ner till vattnet i kvällssolen - så här långt norrut blir det ju aldrig riktigt mörkt. 

Rallarrosen pyntar inte bara dikeskanterna. Man hittar den även i skogen, som här i skydd av en rotvälta. 

Flugfiske - stilstudie I

Flugfiske - stilstudie II

Vojmån i kvällsljuset.

Och sen är det skönt att ta sig tillbaka till Järjagården där vi bor , för en god middag innan vi, kanske, ger oss ut för en avslutande kvällsfisketur.

På återseende//Göran

Inlagt 2018-07-24 21:53 | Läst 5437 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Frestande bilder!
/MA
Svar från gorred 2018-07-25 22:23
Ja eller hur? Tack Mats.
//GöranR
Gädda som är så gott! minken blir säkert glad. När jag var pojke cyklade vi långa sträckor för att fiska, men vi kallade det inte att fiska. Vi sa att vi skulle diska drag.
Svar från gorred 2018-07-25 22:28
Gillar också gädda. Men här som sagt betraktas den som skräpfisk. Och det är nåt visst med harr och öring, det kan inte hjälpas.
Jag fiskade inte så mycket som barn, uppväxt i en inlandsstad, men det har blivit desto mer nu i vuxen ålder.
//GöranR