Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Sportlovstårta - det blev en semla

Sportlovsvecka och Stockholm är tomt. Det tar hälften så lång tid att komma till jobbet, och det finns plötsligt parkeringsmöjligheter i stan! Men på Café Tårtan på Hornsgatspuckeln på Söder var det business as usual, kanske snarare mer kunder än vanligt, oss fotofikagäster oräknade. Och förutom det vanliga gänget hade vi besök av några ända från Sötäljehållet, plus några för mig nya och trevliga bekantskaper. Tårtan upphör aldrig att förvåna, med nya intryck. 

Kärnan av sällskapet intakt förstås. 

En raritet. Och ett stycke fotohistoria (och då menar jag inte semlan - när det gäller den se nedan). Den här fick Micke när han var 5 år. En Agfa Synchro Box. Kvintessensen av en kamera; ett mörkt rum, ljusinsläpp via några glasbitar, två sökare, en för liggande bilder och en för stående. Inga batterier! Några möjliga  bländarval och en avtryckare. That's all. Och allt som behövs, varken mer eller mindre. Och den gick att ta bra bilder med, och går fortfarande att ta bra bilder med. Och får man en sån present när man är fem år, och allt funkar som det ska, då är det ju givet att ett fotointresse föds.

In action!

Och semlan var ett givet val idag. Tårtans semlor var precis lagom storlek, lite mindre än standard, perfekt för en fika med en latte till (även om jag egentligen föredrar semlan som hetvägg). 

På återseende//Göran

Inlagt 2019-02-27 22:55 | Läst 2005 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Tack för en fin redovisning Göran! Jag tog inga bilder digitalt i går, bara analogt, så bilder dröjer! Å så va Lennart, Ulf och jag fullt upptagna med att klaga på adaptertillverkarna med sina stora resurser inte kunde lösa det vi tre amatörer nu löst! Biometar på M Leica! :)

Å det blir bra och trevliga diskussioner på Tårtan, allt från politik, musik, teknik, skvaller om dom som inte va där och en hel del annat! Man ger och tar i diskussionerna på ett artigt och trevligt sätt! :) Till skillnad mot, höll jag på att skriva! ;)

/Bengan
Svar från gorred 2019-03-01 08:31
Det verkliga livet är oslagbart! Samtal blir givande när de förs över ett bord fullt med prylar och kaffe och kakor, till skillnad från sura enstaka kommentarer på nätet!
Tack Bengt. Tårtan will be back!
//GöranR
Tack Göran för en utmärkt redovisning av vår del av långbordet ;-)
Svar från gorred 2019-03-01 08:33
Tack själv Mikael! En väldigt trevlig stund vid vår ände på bordet. Uppskattas.
//GöranR