Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Tårtan – med nya betraktelsesätt, eller ur nya aspekter

Eller i alla fall med ny sensor. Trots min strävan att stå emot nyanskaffningar är ju det bästa sättet att bli kvitt en frestelse att falla för den. Så nu har jag uppemot 4 miljoner nya pixlar att dokumentera min värld omkring mig med. Olympus OM-D E-M1 Mark II får ersätta min nu föråldrade/urmodiga/omoderna eller förlegade Mark I. Och jag har egentligen inget att anföra till mitt försvar, mer än det lull-lull som fabrikanten lockar oss oskyldiga konsumenter med i form av angivna nyheter och förbättringar. Min principiella övertygelse står ändå kvar, även om jag medger att grunden vacklar. Men nya grejor inspirerar och alltid finns det någon finess som kan vara användbar.

Men så var det varannan onsdag igen, med fotofika på Tårtan. Som vanligt med diskussioner som flyger iväg åt alla håll med det tekniska och fotograferingsmässiga och bildvisning som grund. Inte ens politiken får vara ifred när vi löser världens problem. Och Tårtan julpyntad!

Och som vanligt snap shots (den nya kameran var ju förstås med), som ju enligt vanligtvis välunderrättade källor lär vara grunden till all fotografi.

Och så besök av för mig ny bekantskap, men Charlotte har varit med förut. Presenterade underbara bilder, där jag fick erkänna att mjölkigt vatten faktiskt kan vara snyggt, ibland... Trevligt med märkeskollega också. 

Till slut lite kultur; betraktelser från 70-talet och Tårtans historia (främst TV-programmet alltså, men även kafeet) av Carl-Johan De Geer. Synnerligen intressant.

På återseende//Göran

Inlagt 2017-11-30 00:04 | Läst 2330 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Alldeles utmärkta svv bilder och Tårtan har jag missat hela hösten, just nu gör jag inget extra pga av problem med ögonen. Önskar dig lycka till med ny kamera, det blir kul!/ Björn T
Svar från gorred 2017-11-30 00:18
Tack Björn! Jo, trots allt så är det inspirerande med nya grejor. Och Tårtan finns kvar, jag har kunnat lägga om mitt schema så jag har kunnat vara med mer än tidigare. Det är också inspirerande.
På återseende//GöranR
En mycket bra sammanfattning av gårdagens Tårta! Och en utmärkt och alldeles självklar anledning för att inhandla en ny kamera!
/B

Ps. Charlotte heter Hall, om det säger någon något! ;)
Svar från gorred 2017-11-30 14:56
Tack. Allt stöd är viktigt! Och kollade faktiskt Charlotte på nätet och fick kontakt. Se där åtminstone en fördel med internet ;)

Återkommer//GöranR
Lycka till med den nya fotoapparaten som verkar leverera fina svartvita bilder, jag har tyvärr aldrig varit på "Tårtan" någon gång när jag fortfarande bodde i Täby men av olika skäl blev det aldrig av. Nu får jag ta del av era bilder från träffarna i stället.
Ha det gott/Stig
Svar från gorred 2017-11-30 14:57
Tack Stig. Den nya kameran känns bra. Och det får bli virtuella besök för dig ;).
//GöranR
Grattis med den nya fotokameran - och du borde inte känna dig skyldig eller ber om ursäkt för någonting. Det ger alltid den härliga hobbyen en extra boost med ny utrustning. Vi måste också hålla hjulen igång med ökad omsättning :-)
Fina rapportbilder - man är redan bekant med några av deltagarna.
Med vänliga hälsningar, från Erik.
Svar från gorred 2017-11-30 14:58
Tack Erik - uppskattas! Jo jag har mina principer, men är det så att de inte stämmer kan man byta (fritt efter Groucho Marx). Jag är glad över min nya pryl.
//GöranR