Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Tårtsmulor och gatufoto

Familjeärenden (läs hund) hindrade mig till dels att ta mig till Tårtan, i alla fall i tid. När jag kom var den åtminstone virtuellt uppäten och församlingen sjöng den avslutande versen i fotodiskussionerna.

Men jag fick i alla fall en trevlig pratstund med några av kvarsittarna, där en viktig detalj blev  att vi faktiskt hörde varandra över bordet utan svårighet. Det är inte alltid fallet när alla är samlade och lokalen i övrigt är full med folk. En annan detalj var att jag inte riktigt hann fika, men det gjorde inget. Det var trevligt ändå och dricker jag kaffe för sent kan jag inte somna. 

Vi pratade bland annat om kameror!?! Men också om hundar, dessa förgyllare av vardagstristessen, där vi snabbt blev ense om  inte minst det faktum att nödvändiga rutiner som skulle kunna få oss att känna oss låsta inte gör att vi känner oss låsta eftersom de liksom ingår i livsmönstret - det är något som hör till helt oavsett. Lönen motsvarar mer än väl mödan, så att säga. 

Det började regna lite precis när vi var färdiga och klev ut på gatan och jag kunde inte låta bli att ta en bild ner mot Slussen, eller snarare det som är kvar av den, i skymningsljuset. 
Annars - och oavsett om bilden är bra eller ej - är det här ett typiskt exempel på en ganska vanlig form av gatufoto som fyller flera kriterier på boring street photography enligt Forrest Walker, en känd gatufotofotograf: #1 Det finns inget intressant i bilden #5 Människor som inte gör nåt särskilt och möjligen #6 Tveksam komposition.

Läs mer om Forrest Walker och hans syn på Street Photography här

Det där med fikat löste sig - blev en hamburgare på vägen hem. Ibland är det så gott!

På återseende//Göran

Inlagt 2019-10-09 20:45 | Läst 261 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Bra text och bra länk! Kanske skulle det kallas gatumiljöfoto istället.
/MA
Svar från gorred 2019-10-09 22:46
Tack Mats! Ja möjligen faller den aktuella bilden in under rubriken Dokumenterande gatumiljöer, en ögonblicksdokumentation av en känd miljö.
Fast, jag är fundersam om vi överhuvudtaget behöver etikettera våra bilder. Inte minst gatufotografer tenderar att vara så ängsliga med alla sina regler om vad som är gatufotografi, det är lätt att man glömmer bort bilden.
Egentligen diskussionsstoff.
//GöranR
Mycket trevliga bilder :) Gillar ju bild nr 1 ;)
Skönt att prata om kameror och hundar bra intressen ;)
Svar från gorred 2019-10-10 13:59
Tack Joakim. Det är alltid trevligt att prata med andra i det verkliga livet!
//GöranR
Mycket fina skymningsbilder! Liksom Joakim ligger bild 1 mig varmt om hjärtat.........Kanske tillhör den Gunnar W? Men kanske inte ändå, han brukar inte ha Sony-objektiv, det är nog Stefans nya! Hälsningar/ Björn T
Svar från gorred 2019-10-10 14:02
Tack Björn! Jag kom ju sent, men jag hann med en stunds diskussion och samtal, väldigt trevligt. Och sen blev det ett fint ljus på kvällen. Och du är rätt i din gissning :).
//GöranR
Tack för senast, det blev ändå tid för lite snack om gatufoto och det går ju fler tåg;)
Gillar `hamburgerbilden´.

/Stephan
Svar från gorred 2019-10-11 13:25
Tack själv - alltid lika trevligt att få tillfälle att diskutera livets väsentligheter 😃
//GöranR