Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Tema 117: Innanför (30/365)

Alldeles utanför Fotografiska stod flera bilar parkerade. Bland annat den här med en väntande "passagerare". Jag kunde förstås inte låta bli att ta bilden, men sen kom frågan: Temabild eller inte? För enkel? För uppenbar och tråkig som temabild? Kanske hittar nåt bättre att illustrera "innanför" med? 

Men, det är 335 teman kvar. Jag kör den här som "innanför", så har jag i alla fall det temat.

Alltså bildinlägg nummer 30 av 365 i Fotoutmaningen, ligger nästan i balans nu, med Tema Innanför. Bilden tagen den 3.januari 2014 utanför Fotografiska i Stockholm. Grått och disigt väder, och till råga på allt tonade rutor.

Såg ut att vara ganska trist att vänta, inget att läsa vad det verkar, och frågan är om ens radion var på...

Olympus OMD E-M1 med Lumix G Vario 12-35/2,8 vid 35mm, 1/8sek och f/5,6. ISO 200.

Läs mer om Fotoutmaningen, titta på flera bilder, se vilka teman som gäller - klicka på bildlänken till höger.

På återseende//Göran

Inlagt 2014-02-03 23:20 | Läst 2504 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Utmaningen har ingen reglering på om man vill byta ut en avklarad temabild. Så om du skapar en annan bild längre fram som du tycker passar bättre, så byt ut den. Tolkning och illustrera det i bild är inte lätt och den du behöver övertyga först, är dig själv. :)
Svar från gorred   2014-02-03 23:58
OK - bra att veta. Låter förstås rimligt. Och är ju lätt att hantera. Lite är ju kravet ändå att leverera, vilket kan göra att det lätt blir lite lättköpta bilder, lite för uppenbara och rena dokumentationer.
Men, jag resonerar också som så att i takt med att bildskapande ökar, så ökar också chansen att det slinker med någon bra bild till slut. Jag tror att man blir bättre fotograf av att fota mer, det blir som att öva sig, både att fotografera och att se. Och med Fotoutmaningen i ryggen fotograferar jag väldigt mycket mer, eller oftare.