Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Tema 152: Kvartett (60/365) Och nya leksaker!

En bild på en kvinnlig barbershopkvartett, som tema Kvartett, bild nummer 60 i -Fotoutmaningen med 365 bilder under 2014.

Som vanligt i sådana här lokaler dåliga ljusförhållanden, vilket gjorde det nödvändigt att gå upp till ISO 3200 för att få en anständig slutartid. Och knappt det räckte.

Men den nya leksaken då? Jo, till dels imponerad och således påverkad av mina fotokollegor här på Fs, särskilt bland bloggarna, som talat sig varma för pluginprogrammet Silver Efex, och vars exempel jag sett, bestämde jag mig för att skaffa det programmet. Och då fick man ju hela paketet, inte bara de sv/v möjligheterna, utan också en mängd andra program med massor med olika filter. Jag har bara börjat, knappt ens doppat tårna, men ser att det finns mycket roligt man kan få möjlighet att göra (om tiden räcker till).

Först en enkel svartvitredigering, med "neutral"filtret. Färgbilden led av brus och tveksam skärpa, och vann på att bli monokrom enligt mitt tycke. 

Tjejkvartetten här ovan kom som en surprise på barbershopkören Vocal Vikings vårblot, eller den traditionella försenade julfesten som den också kallas. Även en av körens egna kvartetter, Kvartetten Kermit, klev fram, grävde djupt i sina musikaliska minnen, och det var lika roligt att sjunga som förr.

Med det här filtret kommer man lite närmare kvartettens ålder (och erfarenhet), liksom lokalens patina.

Bilderna tagna den 14. mars 2014 i Gamla Folkets Hus i Sundbyberg. De två bilderna på Kermitkvartetten tog jag med som exempel; oaktat det var min kamera bilden togs med, och att jag hade gjort inställningarna, är det inte min bild. Hustrun höll i kameran - jag är ju del av motivet.

Klicka på bildlänken och läs mer om Fotoutmaningen, titta på fler/andras bilder etc. Återkommer med mer om möjligheterna i Silver Efex.

På återseende//Göran

Inlagt 2014-03-15 16:40 | Läst 2065 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Härliga bilder! Jag tycker att Silver Efex är kanon, men använder det alldeles för sällan!
Ha det så gott!
Svar från gorred 2014-03-15 20:27
Roligt att du gillade bilderna, Heléne. Förstår vad du menar, det blir ju ett extra moment, men samtidigt ser jag att det kan finnas en stor potential här, bara man har tid.
Fint, då har du mycket att upptäcka framöver, jag har bara Silver Efex, köpte innan det blev ett helt paket. Ha det gott, LO
Lars Olov - ser framför mig hur jag blir ännu mer fast i redigerandet och gräver ner mig. Men det verkar kul!
Jag är en fan av Silver Efex, även Color Efex är ett trevligt och lättarbetat program!
En fin kvartett bilder idag!
/Niklas
Svar från gorred 2014-03-15 23:21
Tackar, Niklas. Programmen verkar inte så svåra att hantera. Det kommer att krävas tid, men det verkar vara många som både gillar och använder programmen, och så här långt - har som sagt bara knappt skrapat på ytan - så verkar de väldigt lovande. Lite ny kick för fotandet, faktiskt.