Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Tema 45 Eufori (101/365)

Man har alltså en lista med olika teman i den här årsprojektet Fotoutmaningen med 365 bilder under 2014. För vart och ett tema ska man presentera ett fotografi, en bild, som direkt eller indirekt ska spegla eller symbolisera det givna temat. Som jag ser det kan man gå tillväga på åtminstone två olika sätt. Man kan titta på listan och se om man har någon bild som motsvarar, eller man kan titta på listan, välja ut ett tema och gå ut och försöka ta en bild som speglar det givna temat. Ytterligare ett sätt är att fotografera, och upptäcka att någon eller några bilder faktiskt motsvarar något tema i listan. 

Så jag kollade igenom nytagna bilder, från tidigare i år, och upptäckte, när jag läste temalistan, att flera bilder fanns representerade.

Som här, eufori. Synonymer till euforibegreppet är exempelvis stark lyckokänsla, välbefinnande, lyckorus etc.  Det finns flera tillfällen i livet när detta blir tillämpligt. Ett sånt tillfälle är när man sjunger, när man i en kör blandar stämmor och det blir harmonier som låter vackra och bildar övertoner. Det kan då kännas nästan som en kroppslig, sensuell njutning - eufori!

Vi åker med min kör till Las Vegas för att tävla i barbershop nu om några dagar. Inför tävlingen har vi förberett oss noga. Bland annat har vi haft hjälp av coacher, som här där Jonny Moroni från en av världens bästa amerikanska körer kom och vägledde oss. Jonny är en fantastisk människa, en underbar sångare och en fantastisk coach, som kunde locka ur oss välljud som vi bara kunde drömma om. Även han greps av känslan, som kanske framgår.

Eller här, den där lyckokänslan, känslan av eufori, när man klarat något, när man kämpat i flera år och äntligen kan glädjas åt hur det blev...

På återseende//Göran

Inlagt 2014-06-24 21:41 | Läst 2287 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver