Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

The Juice Solution

Min dotter kom hem från Amerika med en bok full med juicerecept - The Juice Solution. Här finns juicer av alla tänkbara slag, med alla tänkbara frukter och grönsaker och till alla tänkbara ändamål. Vill man få mer energi så finns det en juicelösning, likaså om man bara vill fylla på, eller detoxa eller till och med bygga upp sitt immunförsvar. 

Boken innehåller förutom recepten lite tankar av olika filosofiska grader om det här med juicandet, i relation hälsa och välbefinnande. Men i och för sig räcker det att det finns oändliga smakkombinationer, som alla är mer eller mindre lika goda. 

Jag har blivit ordentligt inspirerad. I boken fanns ändå en hake - man var tvungen att ha en juicemaskin, en juicer. Som om det skulle vara något hinder för en inbiten prylnörd som undertecknad... Så nu juicas det för fullt. Hittills har jag härjat vilt i fruktdisken och till och med grönsaksdisken, och hittat minst sagt spännande kombinationer, men jag har en plan att bli lite mer basic framöver, kanske lite mer återhållsam i mina blandningar.  Vi får se. Väldigt roligt att kunna pressa saft ut ur snart sagt vad som helst ändå, och det blir underbart gott. 

På återseende//Göran

Inlagt 2015-03-29 00:04 | Läst 3267 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Wow, det ser jätteläckert ut Göran!/ Björn T
Svar från gorred 2015-03-29 12:27
Tack Björn. Det är också väldigt gott, och roligt att hålla på. pröva nya kombinationer och smaker.

Hälsningar//GöranR
Ser ju frestande ut det där. Fast jag undrar om någon juicer får plats i mitt kök.
Frukt är ju också gott in natura.
Svar från gorred 2015-03-29 12:30
Som sagt, vissa prylar försvarar alltid sin plats ;). Och alldeles riktigt, frukt smakar också gott på det gamla vanliga sättet. Men det här är kul, det finns av allt att döma en hel filosofi runt juicandet.

Hälsningar//GöranR