Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Time Out och Carpe Diem

Planerad time out – två veckor på Spaniens östra kust, Costa Blanca. Välbehövlig ledighet efter ett långt arbetsliv, innan jag fortsätter jobba, med reducerad fart. Tänkte att jag nu och framöver skulle ägna mig åt mina intressen fullt ut, dvs fotografering, körsång, flugfiske när säsongen sätter in, men sen kom jag på att mitt jobb också faktiskt hör till mina intressen. Och kan man ha det i en annan takt tar det inte så mycket tid från det andra.

Nu sitter jag i alla fall här i en liten spansk stad. Inga turister så här års, allt är lugnt och skönt, och stan fungerar faktiskt bättre. Allt är öppet, men det är inga köer, och till och med den allmänna prisnivån är klart drägligare. Och solen skiner, det är riktigt varmt i lä, och det är jätteskönt.

Den svenska vintern i all ära, det kan vara jättefint och det är mycket man kan göra, men jag har mer och mer känt behov av en dosis sol och värme mitt under den mörkaste och kallaste perioden hemma i Sverige.

Det finns inte just nu så mycket att göra här, minst av allt de vanliga vardagsbestyren som annars tenderar att hela tiden komma i vägen. Så jag sitter här och har det hälsosamt tråkigt. Kameran är med förstås, och datorn. Och så tänkte jag att jag äntligen skulle hinna med Moderskeppets Lightroomkurs, och lära mig den nya uptunen till kören. Och det är underbart att rå sig själv, bestämma schemat själv och så – minns ni uttrycket Carpe Diem?

Vi kom sent. Lång väntan vid bagagebandet.

En liten vit häger som inte fick vara ifred för fiskmåsarna.

'

Solnedgång över en helt tom strand. Inget badväder trots allt.

Och glasskiosken öppen, men ingen kö.

Alla bilderna tagna med Olympus OM D E M1, Panasonic Leica Summilux 25mm/1,4. (tänkte jag skulle lära mig kameran ordentligt nu, blir mer  och mer förtjust i den)

På återseende//Göran

Inlagt 2014-01-20 23:12 | Läst 1874 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ursäkta uttrycket men "lucky bastard!!" ;-)
Svar från gorred 2014-01-21 16:29
Uppskattas :)
Det ser ju faktiskt rätt skönt ut!
Och kameran ser ju ut att vara toppen utifrån recensionerna!
Ha det gott!
/Niklas
Svar från gorred 2014-01-21 16:31
Det är väldigt skönt, speciellt att inte ha några "måsten". Och kameran känns bättre och bättre.
Låter härligt.
Njut ordentligt!
Svar från gorred 2014-01-21 23:10
Tack. Ska försöka njuta!
Lyllos dig, är inte ett dugg avunbdsjuk (visslar medan näsan växer :) )
Hoppas du får en jättebra tid!
Svar från gorred 2014-01-21 23:14
LOL! Märker att var sak har sin tid, precis som om man vänder på det; var tid har sitt som ska göras, eller kan göras. Blir en ny epok att vänja sig vid, mer av sköta sig själv, skapa sina egna scheman etc.