Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Trädgårdsfärger

Nu är det inte längre någon tvekan om att hösten har kommit. Höstfärgerna är på gång, tydligt på kornellbuskens blad, och snart får stammarna sin intensivt röda vinterfärg. Blommorna i övrigt kämpar tappert på, men får ge sig undan för undan. Det för hösten så typiska bedrägligt vackra vädret tittar fram, solen skiner visserligen, men biter i skuggan och vinden, och luften känns krispig och klar. Och snart blommar höstsilveraxen. 

Det är gott, visst är det, men jag måste ärligt säga att jag saknar värmen, känslan av att kunna gå ut på kvällen i bara T-shirt och shorts är oöverträffad.

Och några äpplen högst upp blev kvar. De får sitta där tills de ramlar ner, jag når dem ändå inte. Förhoppningsvis kan de bli alternativ mat till rådjuren, så kanske de låter bli andra blommor och buskar. Frysen och kylen är dessutom full med äpplemos och egengjord äpplejuice. 

På återseende//Göran

Inlagt 2018-09-25 16:38 | Läst 2003 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Äpplen i trädet är bra, dom gillar Sidensvansarna när och om dom dyker upp! Även om dom är bruna och ser oaptitliga ut så gillar fåglarna just dom.. Och visst är hösten här, det tråkiga är att dagarna är så mycket kortare men kylan är däremot inget problem tycker jag!
Hälsn!
Svar från gorred 2018-09-25 23:18
Just det, tänkte inte på det. Men för några är de bra i alla fall. :)
//GöranR
Hej Göran.
Jeg er fuldstændig enig med dig med hensyn til sommervarme, t-shirt og shorts. På den anden side, er der noget specilet ved årstidernes skiften her i vores egn af verdenen. Derfor kan vi jo godt have hver vores favorit årstid.
Jeg gillar dit efterårsmotiv i billede nummer 1, med et super flot lys.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från gorred 2018-09-25 23:20
Jo,egentligen gillar jag också alla årstider. Och det är de olika årstiderna som gör skillnad. Trevligt att du gillade bilden.
//GöranR