Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Tuff årstid

OK att solen skiner, och att det börjar bli plusgrader dygnet runt, och våren är på gång, men just den här perioden är ändå tung, i mina ögon.

Gräset är brunt, träden är nakna, förra årets blommor ligger utslagna och vissnade i rabatten och fastän solen skiner är det brunt, grått och tråkigt förutom att det är dammigt överallt, som om det låg en hinna av damm över allting.

Årstiden just nu känns som limbo mellan något som varit, utan att man är riktigt säker på att det kommer något nytt. Även om vi vet.

Men förhoppningsvis går det över, som det brukar. Jag längtar till tiden då det börjar grönska. Det är då man börjar leva upp igen.

På något sätt var det nästan lättare i norra Sverige, när jag bodde där. Där var det snö hela våren, vitt och glänsande i solskenet - vårvintern! Sen var det liksom som naturen bara tog ett andetag så försvann snön och det började bli grönt, och så var sommaren på gång. Den här gråa och dammiga perioden var befriande kort.

Så det blev en promenad på Djurgården idag i det vackra vädret. Mycket folk ute och gassade i solen, på promenadvägarna, vid kaféerna, och köerna för fika och förfriskningar var långa.  

Fast det är ändå gott att solen skiner. Och vi får inte förlora hoppet.

På återseende//Göran

Inlagt 2017-03-19 18:34 | Läst 2526 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Tog också en längre promenad på Djurgården i det fina vädret, själv fikade jag på 'Café Kruthuset' ute vid Hundudden, vid en av båtklubbarna, där var det kanske 4 före mig i kön, och gott om bra platser både utomhus och inomhus! Visste inte om dom hade öppet, men så var fallet! Håller med om det här med dammet, det är tufft.. Tror även att jag på 'äldre' dar har fått en viss pollenkänslighet.. Dina bilder speglar mycket av det som jag också såg idag i det fina och stilla vädret! Fint!
Hälsn!
Svar från gorred 2017-03-20 09:43
Tack för kommentaren, Jan. Det var ändå mycket folk ute, som det brukar vara i Stockholm när solen skiner. Det blir då också en sådan kontrast med det vackra solskenet över det bruna, grå och tråkiga och dammiga som blir väldigt tydlig. Och sen har det varit särskilt mycket pollen just nu vad jag hört (också blivit mer känslig med åren!).
//GöranR
Du får inte tänka negativt för som du ser av bilderna har du upplevt
Positiva stunder.
Gun-Inger
Svar från gorred 2017-03-20 09:45
Tack - du har alldeles rätt Gun-Inger, man får skaka av sig vårdepressionen - vi är ju ändå på väg åt "rätt" håll.
Hälsningar//GöranR
Känner med dig..humöret och lusten svänger lika mycket som alla väderomslag. Kan det vara så med oss nordbor att alla våra årstider och väderomslag sätter sina spår hos folket.
Och jag tror att sådana känslor ändras med stigande ålder. Har inget minne av att man brydde sig nåt nämvärd vid yngre år.
Det är väl bara att stå ut, ta väl hand om alla ljusare stunder och att försöka att inte bry sig för mycket.
Det perfekta finns nog inte, är det inte mygg,fästingar och solsveda så är det kallt blåsigt, grått och lera.
Bättre vara ute på hal is å ha de´ glatt än att gå i lera å sörja! som han sa,Robban B
Mv/G
Svar från gorred 2017-03-20 12:25
Det kanske är för att vi har så tydliga och definierade årstider som vi påverkas, åtminstone en del av oss. Och jag håller mer - bryr mig mer ju äldre jag blir.
Men det går över. Snart slår det gröna ut och livsandarna väcks.

Och Robert Oskar B hade mycket bra att säga!

Ha det//GöranR