Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Urban garden

Det är mycket trädgård nu, vilket inte är så underligt - det är en fantastisk tid när allt växer och slår ut och trädgårdarna vaknar efter den långa vinterdvalan. Det här med grönska och växtlighet slår an basala strängar hos de flesta av oss, oavsett om vi har tillgång till trädgård eller inte, och vi mår bra av att ha växter och grönt omkring oss. 

Det blir allt mer möjlighet till odling även i andra sammanhang. Se bara på projektet Odling på Spåret här i Stockholm, där man odlar i pallkragar på ett övergivet järnvägsområde mitt i stan, i närheten av Eriksdal och Tantolunden. Och så det här med reaktion mot allt industriellt med begrepp som närodlat, småskaligt, ekologiskt etc. Jag läser återkommande också om projekt med trädgårdar på tak som ytterligare intäkt för hur närheten till naturen, om än i liten omfattning och konstruerat av oss, är viktig

Det här med prunkande grönska även i stadsmiljö är man duktig på i de sydligare delarna av Europa. Ofta prunkar balkongerna, men också gatorna. Bilderna är från Alicante på Costa Blanca i Spanien, den äldre delen av stan.

På återseende//Göran

Inlagt 2015-06-13 05:08 | Läst 1055 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?