Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Utställning som utställning...

Missade Gerillabild idag, i Vällingby. Gerillabild är ett underbart initiativ; bort med all byråkrati, bort med lokalproblematik, inträde, hitta tid och möjlighet att ta sig till utställningen hur man ska hänga etc etc - istället ut med bilderna i verkligheten, bland folket i det verkliga livet, häng upp dem för beskådan där människorna är, gör det inte så svårt. Och människor är ju intresserade, även om man inte alltid kan ta sig tid och rum att ta sig nånstans enkom för att se på bilder. Ett underbart initiativ alltså - jag återkommer. 

Anledningen till att jag inte kunde vara med var medverkan i en annan social kontext; vårt årliga besök på Vårsalongen på Liljevalchs med goda vänner. Att tillsammans kritiskt granskande gå och diskutera och resonera kring de upphängda alstren, bryta åsikter och förklara varför, sucka av lättnad när man ser att verket som man absolut ville ha redan är sålt eller tingat, och sen gå och fika efteråt.

Årets Vårsalong skilde sig inte mycket från andra års utställningar. Enklast kan det beskrivas som både högt och lågt och vitt och brett. Några pärlor, förstås, men mycket annat också. Ibland svårt att förstå konstnärens syfte och tänk, ibland bara smälte jag.  Ibland undrade jag över om konstnären verkligen inte kunde göra bättre, särskilt när det kom till alla naivistiskt och enkelt fabricerade verk, eller om konstnären verkligen målade/tecknade/ritade med känsla, om det var nån slags medveten tolkning som symboliserade sig i konstverket i fråga. Något som var roligt var att det var mer fotografi i årets utställning än vad det varit förut. 

I alla händelser en rolig grej, ett bra mål för en utflykt till stan en lördagseftermiddag. Och traditioner är viktiga. 

Men jag koncentrerar mig på kommande event, utställningen i Sötälje på ABF-huset nästa helg. PÅ måndag ska jag hämta mina bilder och montera dem. Det blir spännande och roligt. 

Och eftersom jag inte hade med mig kameran idag (som jag brukar, men ibland är ett medvetet val!), så blir dagens bild hämtad ur arkivet. Från Namibia, men varken sanddyner eller människor. Vi såg mycket djur också!

På återseende//Göran

Inlagt 2020-01-25 17:46 | Läst 1479 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Mycket fin bild!
Svar från gorred 2020-01-26 11:34
Tack Terje. Uppskattas!
//GöranR