Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Utstyrsel och utrustning för utställning

Finessen med systemkameror är ju att man kan byta objektiv och sålunda hitta rätt brännvidd för de motiv man är ute efter. Men ibland fastnar man med samma objektiv, bara för att det är så bekvämt, för att det ändå är lite besvärligt att byta, för att det passar bra för det man fotograferar och för att det är så skarpt och i övrigt behändigt. 

Jag har fastnat för (och med) Olympus objektiv 17 mm f/1,8 som numera i stort sett ständigt sitter på min Olympus OM D E-M10 mkII, dvs som vore det nästan en kompaktkamera med fast objektiv. 

En - och jag har sagt det förut - underbar kombo för vardagsfotografi, för gatufoto och inte minst för att ta bilder när man går på olika utställningar, eller hemma i familjesammanhang. Och eftersom det är den mesta fotograferingen jag gör för närvarande är det den utrustningen som gäller. Synnerligen behändig men med mycket kraft i kameran och underbar skärpa hos objektivet. Har varit lite tveksam, särskilt i början av det här objektivet när det gäller bildvinkeln, tidigare mest van vid motsvarande 50mm som fast normal, men när jag nu kört med det här och vant  mig, så föredrar jag det.

Men lika väl som det är viktigt med rätt utrustning när man till exempel går på utställning så gäller att ha rätt utstyrsel, av allt att döma. 

Millesgården augusti i år, utställning med Josef Frank; formgivare och mönsterkonstruktör. Välkända, nästan lite svulstiga mönster med stora blommor etc, i en tid som egentligen ville ha vitt och rent och avskalat, som jag minns det. Det känns ändå tidlöst, nu när man ser det i ljuset av åren som gått. 

På återseende//Göran

Inlagt 2016-10-21 23:00 | Läst 1109 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Snyggt, mycket bra!
//Janne
Tack Jan! Jag fick "jaga" runt lite innan jag hittade just det här :)
//GöranR
Som man säger: "a perfect match"!
Svar från gorred 2016-10-22 12:46
Eller hur? ;) Tack för kommentaren.//GöranR
Bra bild Göran. Kul att följa trender mode. En av hemligheterna med bra spontant ,dokumentärt foto".Gatufoto"
/ Bengt
Svar från gorred 2016-10-22 12:47
Tack för kommentaren, Bengt. Uppskattas.
//GöranR