Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Vad blev det av sommaren?

Höstens första nattliga minusgrader. Frost på löven, vitt på gräset och igenisade bilrutor. Det är den tiden nu. 

Och det är väl då man söker i minnet efter den sommar som flytt, det är då, eller snarare nu, som man ska kunna minnas de varma dagarna med sol och bad, de ljumma kvällarna när man skulle sitta ute och äta på altanen och lyssna på fåglar och syrsor, dra sig till minnes när och var man glömde solglasögonen som hade behövts och hur det skarpa solljuset inverkade menligt på fotograferingen dagtid...

Men, hur var det egentligen i somras? Blir vi kanske lurade av vårt minne? Kanske vi försöker komma ihåg hur vi ville att det skulle ha varit....

Nå, det kommer nya somrar. Och hoppet är det sista som överger oss. 

På återseende//Göran

Inlagt 2017-10-20 09:03 | Läst 1141 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Många pratar om vilken eländig sommar vi haft, men jag måste ha missat de platserna för det enda som var dåligt i min sommar var att kantarellerna torkade bort och även blåbären.
Svar från gorred 2017-10-20 11:14
Inte helt igenom eländig, men den riktiga sommarvärmen kom ju aldrig, den där när man utan tvekan väljer frukost på altanen eller att sitta ute lite senare på kvällen eller att självklart gå och bada. Bilden motsvarar min bild av sommaren 2017.
//GöranR
Det jag saknar med sommaren som gick, var den där riktiga sommarvärmen, som aldrig infann sig. Vilket din bild beskriver väl.
😁
Svar från gorred 2017-10-20 11:14
Instämmer - huvudet på spiken!
//GöranR
Betecknande bild!
Någon lustigkurre har sagt att Sverige är ett land täckt av regnskog - det vill säga skog som det mest regnar i. Så var det dock inte heller i somras - bara kallt och blåsigt.
På min sommarvilla Hasselvik på Åland brukar vi som mått på sommaren titta på hur många gånger vi åt lunch på verandan. Denna sommar var det tre gånger. Uselt!
Detta var den andra svaga sommaren i rad. Nu hoppas vi på en lite bättre global uppvärmning nästa säsong... :-)
Svar från gorred 2017-10-20 11:52
Helt riktigt - vi mäter också sommarkvalitet med antal utomhusmåltider på altanen, särskilt frukost och kvällsmål. Det blev inte många för oss heller, trots gasoldriven värmare. Och hösten blir alltid lite tyngre, mörkare och kallare om man inte har en "bra" sommar att relatera till.
//GöranR
Jag skaffade växthus detta år och där har jag tillbringat många timmar de senaste månaderna, och jag är rätt glad att de där supersolstrålande dagarna var färre än de brukar! =)
Ha det så bra!
Svar från gorred 2017-10-20 19:23
Ahh - växthus, alltså. Intressant - finns med på listan här hemma också i rätt så hög grad. Har funderat mycket över det, och förstår att det kan fungera som uterum också. Vi får se.
//GöranR