Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Valborgspresent och brasa - eller allt var enklare förr

Först: Fick tillbaka min kamera från Olympus idag. Hade saknat den, så det kändes som en present. Gummigreppet, eller nåt slags konstläder, hade släppt i ett hörn. så jag gick till affären och frågade - även om jag hade onda aningar om att det aldrig skulle gå - om de hade något bra lim. Men de slet in den direkt, skakade på huvudet och skickade den bums till Olympus (var nu serviceverkstaden finns). Nu kom den tillbaka, med ett "personligt" brev från min personliga olympustekniker om vad man hade gjort och med försäkran om att den hade behandlats med största omsorg, "precis som den var min egen". Gummigreppet hade alltså bytts ut bytt ut, men inte nog med det. Dessutom hade  man uppdaterat den med den senaste firmware och gjort slutkontroller vilket bland annat innebar att man hade tagit några testbilder för attt se att allt var OK. Jag fick en ny kamerarem också

Så långt var allt bra. Och trevligt att man uppenbarligen tar även banala reparationer på allvar. Men, fundersamt att det inte går att göra nånting själv numera utan att riskera garanti etc. Borde ju ha kunnat vara en baggis att själv limma fast det lösa hörnet. Och så var mina gamla inställningar borta, förstås, så nu har jag igen suttit med kameran och letat efter i manual och på nätet hur man fick tillbaka de tidigare. 

Teknikens utveckling, på gott och ont. 

Och så är det valborgsmässoafton idag. Med brasa förstås, fastän jag missade talet och sången, hade i alla fall med mig "nya" kameran. Men först sill och potatis, och en pilsner och en lille en. Trädgårdsarbete på dagen, påtade ner några frön i mina nya pallkragar, så får vi se. Möjligen både fotomotiv och nåt gott att lägga på tallriken på sikt. Spännande. 

Mycket folk, många barnfamiljer. Lustigt att elden alltid är så intressant och har så stort symbolvärde. Men den är ju så direkt ursprunglig för vår överlevnad.

Och en brasa som varit mer magnifik, men som dög bra ändå. DEt regnade ju inte i alla fall som väderlekstjänsten hade lovat...

På återseende//Göran

Inlagt 2015-04-30 22:38 | Läst 2677 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
När garantin är slut limmar du förstås själv (kontaktlim) ! Fin brasa, må gott, LO
Svar från gorred 2015-05-01 11:37
Tack LO. Jo, precis, hur märkvärdigt kan det vara, egentligen?

Lev väl//GöranR