Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Vårsalongen 2016

Det finns ju andra bilder än just de fotografiska som kan vara värda att titta på och som man kan inspireras och  lära sig av. 

Vårsalongen på Liljevalchs är en utställning som jag försöker låta bli att missa.  Liljevalchs ute på Djurgården är under renovering och reparation, så i år hade man ett provisoriskt Liljevalchs mitt i stan, vid Malmtorget, högst upp i någon byggnad. Man fick åka industrihiss upp, sådan där hissar som man man ser utanpå byggnadsställningar, vilket var minst sagt spännande. Väl uppe hade man emellertid en formidabel utsikt över Stockholm, åt nästan alla väderstreck.

Salongen som sådan var i vanlig ordning synnerligen spretig - det ligger ju i sakens natur - med en salig blandning av högt och lågt, riktiga mästerverk blandades med rent skräp, med priser därefter. Inte så mycket fotografiska tavlor i år, men flera akvareller som var så naturtrogna att de lika gärna kunde varit fotografier.

Jag hade tänkt att göra bilderna i svartvitt, men, jag ser i färg, och inte minst färgerna i solen över hustaken var så fantastiska att jag inte nändes, de förtjänar att ses i all sin prakt. 

Det har inte varit ovanligt att jag kommit hem med något i kassen efter vårsalongen. I år var det jag ville ha antingen redan sålt eller alldeles för dyrt. Så utställningen i år blev billig!

Och efteråt en god middag i goda vänners lag. En god tgradition.

På återseende//Göran

Inlagt 2016-03-13 12:45 | Läst 2646 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Vårsalongen står på tur i helgen...ska bli extra bonus med utsikten!
Svar från gorred 2016-03-13 22:27
Kul. Alltid värt att gå dit, och i år är utsikten en extra bonus helt klart.
//GöranR
Vårsalongen får inte missas.
Ska försöka hinna in en dag mitt i veckan
Svar från gorred 2016-03-13 22:28
Mycket nöje då.
//GöranR