- Joakim K E Johansson -

Porträtt känns alltid rätt

Att fotografera människor är något av det absolut roligaste jag vet. Samtidigt är det ofta både utmanande och svårt. Som fotograf måste du helt enkelt vara extra närvarande och fokuserad. Men förmodligen är det just det som är charmen med det hela.

Idag gjorde jag ett jobb åt min vän Morten Ravnbö som nyligen har startat en designbyrå tillsammans med tre kreativa kollegor. De ville ha typiska byråbilder för användning till deras hemsida, i presentationer, på visitkort och lite annat smått och gott.  

Jag hade tänkt lite i förväg och även rekat i deras lokal. Jag visualiserade svartvita bilder framför mig tagna i naturligt ljus utan blixt. Så fick det också bli under fotograferingen som avlöpte smidigt och bra. Jag kände mig nöjd efteråt och det gjorde även Morten och grabbarna.

I det här blogginlägget kan ni spana in några av bilderna. Samtliga är tagna med min Canonet QL17 G-III och TRi-X 400 pressad ett steg. Eller, nej! Nu ljuger jag! ;-)

Inlagt 2011-04-19 18:49 | Läst 7944 ggr. | Permalink
Nu blev det bilder med Dressmanstuk igen :-). Riktigt bra dessutom. Gruppfotot är kanske underskattat. Det inrymmer ju ofta väldigt olika personligheter och det gör de spännande tycker jag. Jag tar väldigt sällan gruppfoton men dina bilder inspirerar.
1983 2011-04-19 20:53
Precis :) Undrar om dom kommer gå ner i vattnet?
Svar från Joakim K E Johansson 2011-04-20 08:58
Hahaha! :-)

Ja, det kanske är lite Dressmannstuk på dessa herrar! ;-)

Tack för kommentaren.
Wow, vilka professionella porträtt och gruppfoton! Sjutton vad jag blir avund. Jag riktigt gillar porträtten och hur du har lekt med samlad och splittrad grupp. Precis lagom splittrat för att det ändå inte ska kännas utspritt. Dessutom med film. Attans, här jobbar jag i uppförsbacke minsann! :-) Mycket bra jobbat, tycker jag.

Enda negativa jag kan komma på, är att det är inte jag som tagit de här bilderna! :-D
Svar från Joakim K E Johansson 2011-04-20 08:58
Ja, nu får du ta dig i kragen. Skärpning från ditt håll Rei! ;-)

Kul at du gillar bildern. Tack för din kommentar! :-)
grymma bilder!
Svar från Joakim K E Johansson 2011-04-20 09:01
Tack, tack Magnus! :-)