- Joakim K E Johansson -

Den missade bilden leder alltid till grubbel

När jag gick en runda på stan idag fick jag syn på det som ni kan se på bilden här ovanför. Det vill säga en tjej som lekte med en jättestor basketboll mitt på gatan. Något som knappast kan anses tillhöra vanligheterna i stadsbilden.   

Självklart försökte jag därför sätta en bra bild. Men tyvärr lyckades jag inte prestera något vidare. Jag hann helt enkelt inte ställa skärpan och exponeringen ordentligt och ännu mindre hitta en bra vinkel. Uppe på det blev jag avslöjad nästan direkt och därefter var såklart mina chanser borta. 

I sådana situationer brukar jag alltid grubbla efteråt över vad jag gjorde rätt och vad jag gjorde fel. Jag går igenom händelsen i huvudet och försöker komma på metoder för lyckas bättre nästa gång. 

Detta får väl ses som en del av utvecklingsprocessen och ett sätt att lära sig av sina misstag. Och faktum är ju att gatufoto ofta handlar mer om att misslyckas än om att lyckas. 

Nåväl, här kommer en bonusbild också. Båda bilderna är för övrigt tagna med T-MAX 400 framkallad i XTOL. Min absoluta favoritkombination just nu. 

Hur går det då med mina planer att skaffa en ny mätsökare, kanske någon undrar. Jodå, jag har faktiskt beställt en kamera och två gluggar idag. Men jag tänker inte avslöja ännu vad det blev. Det kommer ett blogginlägg sedan när grejerna har anlänt.

Vad jag kan säga är att det handlar om en kamera från början av sextiotalet och två objektiv. Ett på trettiofem och ett på femtio. Båda gluggarna är av ryskt ursprung. :-)  

Inlagt 2011-08-11 22:45 | Läst 9010 ggr. | Permalink
Kiev+ Jupiter-8 & Jupiter-12?
Contax? (eller dess ryska kopia som egentligen inte är någon kopia enär fabriken med anställda och allt hamnade i deras händer efter kriget)
En FED 3 eller Zorki 4 gissar jag =) Måste ju gissa på nåt annat än de andra. Men Olle ligger nog bra till.
Njae...jag tänker inte säga vad jag köpt ännu...men bara för att gluggarna är ryska behöver ju inte kameran vara det också! ;-)
N Thomas Meldert 2011-08-12 09:29
Jag missade det där med att det bara var gluggarna som var ryska =) Nåväl, vi blir nog varse så småningom. En mätsökare blev det förvisso.
Ok, tänkte just sälja en M Leica billigt till dig,
men då löste det sig i alla fall! ;)
Skönt! :)
Svar från Joakim K E Johansson 2011-08-12 11:23
Jag vet inte, men det där låter som en efterhandskonstruktion! ;-)
Fotolivet är fullt av nästanbilder och om om inte varit. Sånt är kul. - Nilserik
Svar från Joakim K E Johansson 2011-08-13 20:12
Visst är det så Nils-Erik. Tack för kommentaren!
Det bästa med de bilder man inte tog är att de alltid är mycket bättre än de förmodligen skulle varit om man väl tagit dem ...
Svar från Joakim K E Johansson 2011-08-13 20:13
Det ligger en hel del i det du säger. Så får man nog tänka! :-)