- Joakim K E Johansson -

Jag testar att vara kvinnlig fotobloggare # 1

Hur är det att vara kvinnlig fotobloggare egentligen? Ja, det har jag funderat över ett tag nu. Tillslut bestämde jag mig för att göra slag i sak – jag bestämde mig för att bli en kvinnlig fotobloggare över en helg. 

Så jag stängde av den manliga blicken, tog på mig mina feminina glasögon och satte igång. Här kommer de första bilderna. Tack för inspirationen alla kvinnliga fotobloggare där ute…  

Inlagt 2011-11-12 20:28 | Läst 7579 ggr. | Permalink
Asbra. Jag förstår precis
Svar från Joakim K E Johansson 2011-11-12 20:39
Tack Dawid! :-)
Tyvärr, Joakim. jag tycker det är väldigt manliga bilder. Kvinnor går närmare och tar bara bilder på delar av en människa. Så uppfattar jag det i alla fall. Men jag kan ju ha fel.... =)
Svar från Joakim K E Johansson 2011-11-12 20:39
Detta är den första delen Thomas - så ha tålamod! :-)
Var är putmunnen?

;-)
Svar från Joakim K E Johansson 2011-11-12 22:04
Kanske dyker den upp i del två! ;-)
Hm, fattar ingenting, ser dock fram emot fortsättningen! :-)
//Ewa
Svar från Joakim K E Johansson 2011-11-12 22:06
Fortsättningen kommer kanske redan i morgon! :-)
Om detta är så ironiskt som jag tror det är, så hamnar du mitt i prick. Men jag vill ju se motsvarande ironi över manligt bloggande också:-)

Om det inte är ironiskt så får väl både du och jag fundera lite över våra värderingar, antar jag. Eller det kanske vi ska göra ändå.
Svar från Joakim K E Johansson 2011-11-13 17:58
Ironi? Kanske, kanske inte! ;-)

För övrigt tror jag knappast det är något fel på varken dina eller mina värderingar.

:-)
Ät anabola! :D
Svar från Joakim K E Johansson 2011-11-13 17:56
Där går gränsen! :-)
"Tack för inspirationen alla kvinnliga fotobloggare där ute… " - vill gärna veta hur just jag har bidragit till inspirationen...

Vad månne det tyda på att bland inkomna kommentarer tycker sig alla fatta vad det handlar om utom just en kvinnlig bloggare... Om inte annat så i alla fall är det ett tecken på att du inte har lyckats särskilt bra! :-)
Svar från Joakim K E Johansson 2011-11-13 18:03
Personligen tycker jag att jag har lyckats väldigt bra! :-)
RHelena 2011-11-13 21:34
Fast du svarade inte på min fråga... :-)
Jag vet inte riktigt var experimentet kommer att ta vägen, men jag fick en tanke när jag klev in här. Om jag skulle testa att vara manlig fotobloggare, hur skulle det vara?

Kanske....

"Det är något fel med autofokusmotorn på kameran för på mitt fasta AF-objektiv fungerar inte autofokusen. Bättre var det då allt var analogt och med en vev, fast helst vill jag ju ha en Leica eller möjligen en Ricoh, bara de är gamla i alla fall och svindyra och det ska ta lång tid att få fram en bild, å andra sidan tar jag max 5 bilder per tillfälle, för det är kvalité det. Gråa ska de vara och tagna vid slussen. "

Nä, det där var ett ocharmigt och dåligt försök att parodiera på "manligt bloggande" - och alla män är inte så teknik/slussen/analog/Leica/fixerade men få kvinnor är det. Och jag bryr mig verkligen inte, jag läser helt enkelt inte teknik-bloggarna alls längre, trots att jag är rätt intresserad av teknik, bara inte av analog sådan (var en gång i tiden) eller av gammel-kameror.

Det är väl kul att vi är olika, vi människor och inte bara män och kvinnor. Men jag ska erkänna att det har funnits stunder när blogg-sidan har översvämmats av dessa teknikinlägg och jag har tänkt något i stil med "kan inte de ha en egen blogg-sida så att man inte behöver sålla så bland inläggen?" men jag kommer raskt på bättre tankar och inser värdet av en skön mix.

När jag ser en bild så tänker inte jag ""vilken kamera? Vilken inställning? Vilken annan utrustning?", Det är som att efter en god måltid fråga vilken slags spis maten lagades på.

Jag tänker "vad vill han/hon förmedla?".

Å andra sidan, jo, visst, metoden/tekniken kan vara intressant, men väldigt underordnat tanken/känslan med bilden.

Utrustning och teknik är kul, men som nyttiga redskap - inte som ett intresse i sig, tycker jag. Med det inte sagt att alla måste vara som jag - alla blir lyckliga på sitt sätt - bara jag slipper läsa om dessa gamla kameror och allsköns tekniska data. :-))

(ni hör ju, jag har faktiskt försökt och blivit mätt)

God natt,

Lysa
Svar från Joakim K E Johansson 2011-11-13 23:42
Tack för din kommentar Lysa!

Visst kan det bli mycket tekniksnack här på fotosidan emellanåt - helt klart. :-)
"Jet another middle aged man with serious gender problems" var en kommentar som en känd konstkritiker och curator gav en medelålders manlig fotograf som försökte se världen genom en tonårsflickas ögon.

Jag tycker att du lyckats sådär som kvinnlig bloggare Joakim, det känns life för mycket könsstereotypt i mina ögo, bilderna känns ungefär som att det är kvinnligt att städa och manligt att meka med bilen. Men därmed inte sagt att jag tycker att dom är dåliga och jag tycker att det är modigt av dig att försöka se livet från den andra sidan :)
//Chasid
Svar från Joakim K E Johansson 2011-11-13 17:56
Visst är det så Mikael. Om en medelålders man gör något sådant här så måste han helt klart ha seriösa problem med sig självl. Det förstår ju alla. Någon annan förklaring kan omöjligt finnas.

Märkligt att du tycker bilderna känns könsstereotypa förresten. Det hade jag inte en tanke på när jag tog dom! :-)
Ursäkta mig, men det här var fanemej så jävla bra! Vad pinsamt för alla dessa dröser av fotobloggstjejer som tror de är så unika...
Kul perspektiv. Här kommer i ett annat perspektiv men ändå kanske i samma genrer.
http://www.facebook.com/photo.php?v=482435458489111&set=vb.100001679834524&type=2&theater