- Joakim K E Johansson -

Mina Parisbilder blev en bok

I mitt förra blogginlägg beklagade jag mig över att jag är ganska dålig på att förvalta mina bilder. Bara för det bestämde jag mig för att göra en fotobok av bilderna som jag tog i Paris när jag var där förra helgen. 

Det är visserligen inte en bok som jag tänker sälja utan den är främst gjord för att ha som ett minne från resan. Det kan ju vara vettgt eftersom man varken tar fram papperskopior eller fotoalbum längre. Ja, inte jag i alla fall. 

Nåväl. Boken gjorde jag på Blurb och det är första gången jag testar att göra en bok på det här sättet. Det var lite meck med att ställa in rätt storlekar på bilderna och att justera färgerna. Jag drog ner deras färgprofil och softproofade bilderna. Förhoppningsvis blir det bra.

Boken kostade nästan 50 dollar och ska skeppas hela vägen från USA. Jag funderar redan på vad som finns närmre. Men många fotografer använder Blurb och det verkar bra. Om ett par veckor får jag se boken i verkligheten och då får jag avgöra om det var värt pengarna. Så länge kan jag ju alltid bläddra i den på Blurb.

För övrigt så åker jag på jobbresa till självaste Hufvudstaden i morgon. Tänkte desutom stanna över helgen, träffa gamla polare och förhoppningsvis se några fotoutställningar. Det ska bli kul!

Ja, och så ska vi dricka öl också...

Inlagt 2011-06-14 22:58 | Läst 7806 ggr. | Permalink
Hej, eftersom jag gillar dina bilder (och har dig som favorit) vore det kul att också bläddra i boken, särskilt som du länkat till den - men länken verkar inte funka. Jag hittar den inte heller när jag söker efter ditt namn. Går det att ordna, kanske?

hälsn. Erik
Svar från Joakim K E Johansson 2011-06-15 13:09
Hej Erik!

Vad kul att du gillar mina bilder. Det gläder mig! :-)

Märkligt att det inte funkade, jag testade länken flera gånger igår. Jag har nu lagt in den på nytt. Hoppas det går den här gången.
Erik_N 2011-06-15 16:10
Nu funkade det, och url:en blev annorlunda hos mig i alla fall. Jag har t.o.m. beställt ett exemplar :-)
Svar från Joakim K E Johansson 2011-06-16 22:56
Nähä! Beställde du en bok! Vad skojigt! :-)

Du får dock tänka på att jag gjorde den enbart för min egen skull, så du får ta inledningstexten och porträttet på mig med en nypa salt! :-)
Erik_N 2011-06-17 08:54
Jag lovar! Det var av två skäl, dels för att jag gillade bilderna och dels för att jag vill se vad Blurb går för. Jag återkommer när den kommit!
Hej!
Finns närmare alternativ!
Kolla in http://fotoklok.se
Högkvalitativa tryckta fotoböcker som produceras i Sverige.
Svar från Joakim K E Johansson 2011-06-15 13:09
Intressant. Jag ska definitivt kolla upp det. Tack!