- Joakim K E Johansson -

SE BILDEN: 2018 blev ett klent fotoår

Fotografiskt blev inte 2018 något vidare bra år för min del. Det kan jag krasst konstatera efter att nu ha plöjt igenom mina hårddiskar. Framförallt gäller det mitt gatufotograferande som verkligen har gått på sparlåga, lindrigt sagt. Det blev tråkigt nog inte ens en gatufotoresa utomlands som det brukar bli på försommaren. 

Men det är ingen idé att klaga. Istället tror jag att detta var precis vad jag behövde för att sakta men säkert återigen få tillbaka inspirationen. För så är det. Efter att ha varit ganska mätt på mitt fotograferande i största allmänhet börjar jag nu få tillbaka lusten att plåta. 

Har därför suttit några kvällar och spanat in fotodokumentärer på YouTube. Hittade bland annat ett gäng filmer om Garry Winogrand. Visserligen har jag sett filmerna förut, men det är ändå kul att återupptäcka denna fotograf som på många sätt verkade ha ett ganska okomplicerat förhållningssätt till detta med foto. 

Han körde helt enkelt bara på och sköt till höger och vänster och verkade inte bry sig så mycket om det blev bra eller ej i själva fotograferingsögonblicket. För mig är det rätt befriande att lyssna på en sådan som Garry Winogrand eftersom jag ibland tänker för mycket kring mina bilder. Så mitt nyårslöfte blir därför att bara köra på, sedan får det bli vad det blir. 

Inlagt 2018-12-30 16:11 | Läst 2927 ggr. | Permalink
Det måste väl va en hundratusen bilder minst!? LO
Svar från Joakim K E Johansson 2018-12-30 19:40
Hundratusen i månaden, antar jag att du menar. Annars blir det i snålaste laget.
Samma för mig. Det blev inte så mycket gatufoto under 2018. Men det är bara på det igen. Trägen vinner.
Svar från Joakim K E Johansson 2018-12-31 16:13
Jepp, trägen vinner :-)
Samma här. Vi får hoppas på att få lite fler gatubilder i Garry Winogrand-klass, nästa år istället ;) Eller åtminstone se filmen om honom, All Things are Photographable, som bör nå Sverige nästa år. Gott nytt år på er!
Svar från Joakim K E Johansson 2019-01-01 16:36
Ja, den filmen ser jag fram emot. Hoppas den läggs ut för streamig.

Gott nytt år på dig också :-)
Annars kan man ju försöka med nåt eget! LO
Svar från Joakim K E Johansson 2019-01-01 16:37
Du får tänka på att alla inte är så otroligt banbrytande och nyskapande som du.