- Joakim K E Johansson -

SE BILDEN: Jag är en lat och oduglig gatufotograf

För ett par helger sedan tillbringade jag en hel lördag på stan med målet att gatufotografera. Ja, det var i alla fall den grandiosa planen. Istället spenderades säker 75 procent av tiden på ett antal av stadens mat- och dryckesställen där mat, desserter och förfriskningar inmundigades i volymer som förmodligen hade gjort självaste Edward Blom avundsjuk. Det blev inte många bilder tagna den dagen, som ni säkert kan ana.

Däremot var jag både däst och lagom glad i hatten när jag bestämde mig för att retirera hemåt vid tiotiden på kvällen. Det var för övrigt då snubbarna på bilden här ovanför kom raglandes. Förmodligen tre till fyra gånger gladare i hatten än mig. Minst. Och de var definitivt inte på väg hemåt. 

När de dök upp i närheten av Kungsträdgårdens tunnelbanestation insåg jag direkt att det kunde bli ett kul gatufoto. Så jag smäckte av ett par-tre bilder i snabb följd. Sedan pallade jag inte mer utan ramlade istället kvickt ner i tunnelbanan med siktet inställt på sängen där hemma. 

På tåget till Akalla satt jag och kollade igenom minneskortet. Insåg då att det faktiskt hade varit en väldigt god idé att hänga efter de här killarna en stund. Förmodligen borde betydligt bättre bildmöjligheter ha uppstått efterhand. I en annan miljö och bland andra människor hade det också blivit tydligare att de gick omkring halvnakna mitt i vintern.  

Konstaterandet fick mig att känna mig omåttligt lat och passé. Som en riktigt oengagerad och bekväm gatufotograf. Faktiskt som inget annat än en blasé gammal gubbe. Men jag sov i alla fall som ett barn den natten. Alltid något. 

Inlagt 2020-02-28 19:08 | Läst 1002 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Du var kanske i dåligt sällskap ... ;)

Bilen blev bra så godkänt ändå. Man kan inte vara på topp jämt.
Svar från Joakim K E Johansson 2020-03-08 17:27
Tack Magnus :-)
Den nedersta bilden är ju toppenbra!
- hawk
Svar från Joakim K E Johansson 2020-03-08 17:28
Tack, Håkan! Jättekul att du tycker det.
Känslan att vara omåttligt lat och passé - både som person och fotograf - infann sig hos mig redan för tio år sedan ;) Det var då jag gjorde mig av med min m-leica, och så småning om tyckte att det räckte att ha en iphone att fota med (mer än så orkar jag helt enkelt inte engagera mig längre som "fotograf").
Trots din lathet den kvällen, så fick du ändå en helt okej bild på de två festandes killarna, och en riktigt fin bild på det hånglades paret, med dig hem, Joakim!
Svar från Joakim K E Johansson 2020-03-08 17:29
Skönt att jag inte är ensam om att vara lat och passé ;-)

Tack för kommentaren, Johan!