TheInvisibleJackal

Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Norrvikens trädgårdar

Norrvikens trädgård

Min fru hade önskat sig ett årskort på Norrvikens trädgårdar i Båstad i julklapp. Nu när säsongen hade börjat ville hon inviga sitt kort. Jag följde med. Det är flera år sedan jag senast besökte Norrviken. Första gången var för snart 30 år sedan. Det var en fantastisk upplevelse som gav mersmak, men av olika anledningar kom det att dröja säkert bort 10 år innan nästa besök. Det besöket var en besvikelse. Nya ägare hade tagit över Norrviken och de var inte särskilt intresserade av trädgårdsbiten verkade det som. Det var en trädgård stadd i förfall. Det var tråkigt att se. 

Av en slump kom det sig att min fru tillsammans med några väninnor besökte Norrviken för ett par år sedan. Och hon blev positivt överraskad. Ännu en gång hade Norrviken fått nya ägare. Ägare som brydde sig om och arbetade med trädgården. Efter ytterligare besök därpå växte en tanke fram om ett årskort.

#2

Norrvikens trädgård

För min egen del var det mitt första besök på bra länge. Jag måste säga att jag blev positivt överraskad.

#3

Norrvikens trädgård

Jag kan inte säga att exakt minns hur det såg vid allra första besök, men nu såg definitivt ut att vara en trädgård som sköttes om igen.

#4

Norrvikens trädgård

Jag minns inte om de här växthusen fanns där tidigare. I vilket fall som helst var de intressanta inslag.

#5

Norrvikens trädgård

#6

Norrvikens trädgård

I den s k kallade "Japanska" trädgården fanns det här fantastiska trädet, som jag kom att ta en del bilder på. Trädet är en vresbok. En uppgift jag fick av Per Öfverbeck. Tack så mycket Per!

Det fanns inga skyltar som talade om det. Det var en de saker som jag saknade. Skyltar som berättade om växter och träd i trädgården. Det kommer kanske.

#7

Norrvikens trädgård

Jag tog som sagt en antal bilder på det här trädet. Bilder som kommer i ett kommande inlägg framöver.

#8

Norrvikens trädgård

En trevlig stund i Norrviken var strax till ända

#9

Norrvikens trädgård

och vi tog stigen upp till utgången och parkeringen. Jag vet att min fru kommer att återvända, men om jag också kommer att skaffa ett årskort. Det vet jag inte ännu. Säkert finns det saker att uppleva och att fotografera när det har kommit lite längre fram på året. I vilket fall så märks det en förändring på Norrvikens trädgårdar. Jag har förstått att de har ett spännande ljusspel senare på året som ska vara värt att se.

TheInvisibleJackal

Postat 2021-06-01 19:08 | Läst 1342 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera