TheInvisibleJackal

Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Nya saker att lära sig

I början av året köpte jag ett ND-filter som jag tänkte att jag skulle försöka mig på att testa vid något lämpligt tillfället. Jag åkte till havet en sväng igår eftermiddag för att ta lite bilder med långa exponeringar. Väldigt roligt måste jag säga och det blir säkert en tur till samma ställe ikväll. Jag såg en del tänkbara kompositioner när jag packat ihop och gick därifrån. Jag skulle tro att nu så här i början är jag troligen mer koncentrerad på att försöka förstå och lära mig tekniken. När den väl sitter så kommer troligen också bildtänkandet mer in i sammanhanget. Hur som helst här är några av mina första försök med långa exponeringar med hjälp av ND-filter.

Fågelviken

Fågelviken 2

Fågelviken 3

Fågelviken 4

Fågelviken 5

Fågelviken 6

Fågelviken 7

Fågelviken 8

TheInvisibleJackal

Postat 2020-04-19 15:23 | Läst 1308 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Jakten på en liten platt hård svart tingest

Med klubban i högsta hugg

Att vara med i en fotoklubb är väldigt trevligt. Inte bara för att man träffar många trevliga människor utan även för att man fotograferar saker och företeelser som man annars inte skulle ha gjort. Det är både roligt och utvecklande. Att sedan träffas för att diskutera bilderna är både intressant och spännande. Vi kan ha stått bredvid varandra och fotat, men ändå sett olika saker, uppmärksammat olika saker. Att fotografera är både socialt och högst personligt. Vill man utvecklas som fotograf - att gå med i en fotoklubb, är bland det bästa.

Tidigare i år, närmare bestämt i januari månad, var jag med fotoklubben och fotade ishockey. Jag tror att jag högst har sett en handfull ishockeymatcher i verkligheten och via televisionens förtjänst. Det har aldrig varit något som lockat särskilt mycket. Snarare har jag väl uppfattat ishockeymatcher som rätt segdragna och småtrista tillställningar. Jag skulle tro att jag att har haft större utbyte av konståkning när det visats på TV. Det har varit intressantare att se hur åkarna tolkar den musik de väljer att framföra sin isdans till än det är att se några klubbförsedda personer jäkta fram över isen efter en liten platt hård svart tingest. Däremot var det fantastiskt kul att fota ishockey. Tiden bara flög iväg och tre perioder försvann i ett nafs.

Tanken var att vi skulle träffas och diskutera våra bilder, men så kom ett virus emellan och ställde till det. Fotoklubben valde med tanke på de rådande omständigheterna att ställa in alla de kvarvarande aktiviteterna under den här våren. Mycket bra och förnuftigt.

Jag väljer att visa mina bilder här istället. Det är dock ganska många fler än vad vi brukar ha med oss till bilddiskussionerna i fotoklubben. Jag kan väl passa på att säga något om inledningsbilden. Det lokala ishockeyklubben kör med en fornnordisk symbolik i sitt varumärke. Således inleds matcherna med dunder och brak samtidigt som en skridskoåkande åskgud glider fram över isen med sin hammare.

Hoppas att ni står ut med att det blev väl många bilder ity kamerans seriebildstagning gick varm denna januarieftermiddag.

Tekning

Tekningen, en slags kraftmätning i uppfattningsförmåga, men kanske inte alltid, en helt glasklar sådan.

Tre om en

Detta begär efter en liten platt hård svart tingest.

Fri

En klubbornas balett över isen. Olika är deras framföranden. Haka, dribbla, slå undan...

I täten

Nu har han den lille svarte för att strax ge den vidare. Att ha och ge samt ibland ta. Det är ishockeyns kretslopp.

Uff!

Bort med dig din stygging! För nätburens väktare är den lille svarte ett otyg som han helst vill bli av med snarast möjligt.

Alla på en

Ibland vill alla umgås med väktaren, men den lille svarte lockar dem strax till en allt hetsigare stämning.

Vart är alla

Vart tog alla vägen?

Där är de

Den lille svarte tingesten. Jag ser den!

Min, bara min

Min! Bara min! My precioussss...

Vår tur

Siktet är inställt.

Illussion

Är den lille svarte verklig eller är den bara en illusion? En lortfläck bland andra lortfläckar.

Underst eller överst

De som fordomdags låg underst ligga nu helt sonika överst.

Det går fort

Glada miner blandas hastigt med mer betryckta.

En gång till

En gång till? Räcker det inte med häva in den lille svarte en gång i mina nät? Måste det göras igen? Vad är väl upprepandet annat än billigt plagiat. Till vad lönar detta?

Ända in i...

Åhej!! Ända in i nätet, buren, hyddan, kaklet eller var det nu är man säger?

Mål?

Det var det jävligaste! Det kan väl inte vara mål? Är det bortamål? Hemmamål eller rent av dubbelmål?

TheInvisibleJackal

Postat 2020-04-12 18:14 | Läst 1675 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Det är inte alltid rätt läge

Bor man som jag på västkusten är det flera faktorer (i alla fall i mitt tycke) som bör falla på plats innan man ger sig ut och nattfotar. Det bör vara mörkt, vindstilla och gärna molnfritt samt man bör ha möjlighet. En kombination som inte infaller allt för ofta. Ibland händer det dock.  Jag lyckades även locka med mig några vänner från fotoklubben. Här är några bilder från januari då det för en gång skull var rätt läge.

Gamletull, Halmstad.

Bron över Nissan

Gamletull, Halmstad

Bron

Trädet 

Norreport, Halmstad 

Storgatan, Halmstad 

Nissan, Halmstad

Stadsbiblioteket, Halmstad

TheInvisibleJackal

Postat 2020-04-08 13:48 | Läst 1174 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera