TheInvisibleJackal

Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Om jag gör det svartvitt...

Busör

Det här är en slags fortsättning på mitt förra inlägg. Efter att kommit hem från en lite tveksam fototur likt den jag skrev om i det inlägget, är inte det första jag gör att kasta mig över datorn för ladda in bilder och börja jobba med dem. Nix. Icke sa Nicke. Snarare blir kamerorna liggande i ryggsäcken i en vecka. Ibland flera veckor innan jag tar fram dem för att ladda in bilderna i datorn. Istället gör jag något helt annat. Läser någon av de 7 - 8 böcker jag alltid har på gång, skriver på ett inlägg eller lyssnar på musik (vilket jag ofta gör även när jag bearbetar mina bilder eller skriver blogginlägg - i mina öron ljuder för tillfället Lux Interiors stämma i Aloha from Hell). 

Min paus från fotograferande börjar således redan när jag packar ner mina grejer i ryggsäcken och promenerar tillbaka till bilen. Och bryts inte förrän jag känner mig nyfiken på att se efter vad det egentligen blev för bilder. Ibland konverterar jag en del av bilderna till svartvitt. Inte för att de skulle bli bättre utan mer av ren nyfikenhet och kanske en tro på att jag kanske kan locka fram något ur bilderna som jag får fram i färgbilden. Ibland är det så. Andra gånger inte. En del gånger vet jag inte vilket. 

Jag har ingen färdig mall när jag gör mina bearbetningar utan låter den musik som jag för tillfället lyssnar på när jag gör mina bearbetningar inspirera. Det kan vara allt från The Stooges, Sonic's Rendezvous Band, Frank Zappa till Charles Mingus, Ojos De Brujo och Jordi Savall. Musiken bidrar i varje fall hjälpa till att skapa rytm och ett flyt i mitt bildbehandlande och sedan i min tangentbordstango när jag skriver mina inlägg. Musik är mycket viktigt. 

#2

Busör

#3

Busör

Postat 2022-12-04 22:43 | Läst 149 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Galtabäck BW

Galtabäck

Precis som tidigare inlägg om Näsbokrok kom jag även att konvertera en del av bilderna från Galtabäck till svartvitt. Kanske inte speciellt lönt med redan svartvita kor, men varför inte tänkte jag. Det svartvita bilder väcker andra saker till liv än färgfotografiet.

#2

Galtabäck

#3

Galtabäck

#4

Galtabäck

TheInvisiblejackal

Postat 2022-09-15 15:24 | Läst 325 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Näsbokrok BW

Näsbokrok

Oj. vad tiden går ibland. När jag skrev mitt förra inlägg var sommaren alltjämt i sitt vardande och nu dröjer det inte förrän hösten står inför dörren. Under tiden har jag haft semester, var ledig hela augusti faktiskt. Det har blivit en hel del fotade dessa härliga semesterveckor. Inlägg från dessa kommer framöver. Däremot har det inte blivit så mycket tid framför datorn, vilket i och för sig är skönt. Jag har istället kunnat ägna stor del av tiden utomhus.

Det här inlägget knyter egentligen an till mitt föregående. Det handlade om Näsbokrok utanför Kungsbacka. En del av bilderna är desamma som från förra inlägget och en del är nya. Skillnaden är att den här gången har konverterat en del bilderna till svartvitt och lagt till några som jag inte hade med i det förra inlägget.

#2

Näsbokrok

Det finns perioder då jag är mer inriktade på den svartvita bilden när jag ute och fotograferar. Försöker då också tänka svartvitt innan jag tar min bild. Oftast är det dock efteråt jag kommer på att jag kanske skulle ta och konvertera några bilder till svartvitt för att se hur de blir. 

#3

Näsbokrok

Även om jag betraktar mig som främst en färgfotograf känner jag en dragning åt det svartvita fotografiet. 

#4

Näsbokrok

Jag har svårt att riktig veta vad det som lockar och drar med det svartvita. Det kan kan vara den renodling som sker i det svartvita fotografiet. Det kan vara hur strukturer och linjer framträder. 

#5

Näsbokrok

Ett vet jag ändå, och det är jag med stor sannolikhet k0mmer att fortsätta konvertera mina foton emellanåt till svartvitt.

#6

Näsbokrok

Ibland funderar jag på om det svartvita fotot hänger samman med nostalgi. De tidigaste foton som finns på mig och mina syskon var just svartvita. Då jag är äldst minns jag i många fall även fotograferingstillfället. Bilderna väcker gamla minnen. 

#7

Näsbokrok

Även om det svartvita fotot är av idag väcker det känslor av en förfluten tid hos mig. Det kanske är det jag strävar efter att försöka få fram med mina konverteringar. Kanske. Jag vet inte. Jag fortsätter att pröva mig fram på fotografins område,

TheInvisibleJackal

Postat 2022-09-07 12:55 | Läst 361 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Förklädd till en slingrande drake dansar Charles Aznavour rumba.

Drake

En bild sägs säga mer än tusen ord, men om man sätter ord till en bild, har man då minskat antal ord den kan säga eller är det tvärtom eller spelar det rent av ingen roll?

TheInvisibleJackal

Postat 2022-05-03 18:26 | Läst 308 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Stensjöstrand

Stensjöstrand

På sommaren vill man gärna dra sig ner till havet när solen är på väg ner för att få sig en dos sommarstämning. Tillsammans med några vänner från fotoklubben tog vi oss ut till Stensjöstrand, strax söder om Falkenberg. Det är en fint klippområde där det ofta finns chans på bra solnedgångar. Vi blev inte besvikna den här gången heller.

#2

Stensjöstrand

Men bäst som jag står där njuter av solens sista värmande strålar ser jag hur mycket spännande mönster och former det är vid mina fötter. Istället för att rikta kameran mot skyn. Eller snarare kanske ut mot havet. Riktar jag den neråt istället.

#3

Stensjöstrand

#4

Stensjöstrand

#5

Stensjöstrand

#6

Stensjöstrand

#7

Stensjöstrand

#8

Stensjöstrand

#9

Stensjöstrand

Fast en sista solnedgångsbild hann jag med ändå.

TheInvisibleJackal

Postat 2021-10-18 17:17 | Läst 555 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa