TheInvisibleJackal

Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Spegel, spegel på ...

Möllegård

Precis som många andra har även fotoklubben en Facebook-sida. För att få medlemmarna att engagera sig mer på sidan och visa upp sina foto där har en av medlemmarna börja lägga upp utmaningar om ge sig ut och fotografera olika teman, som man har en vecka på sig att lägga ut på FB-sidan enligt modellen en bild/medlem. Det första temat var vårkänsla. Där var jag inte med att lägga ut någon bild eftersom jag den senaste veckan tillbringat så mycket tid som möjligt inomhus p g a pollenbesvär.

Den här veckans tema som startade igår är speglingar. Först tänkte jag att det går nog inte heller. Dessutom stod det helt stilla i tankeverksamheten. Kunde inte för mitt liv begripa var jag skulle kunna hitta någon intressant spegling.

Igår kväll uttryckte min fru en stor längtan efter att fotografera backsippor.  I Möllegårds naturreservat någon mil eller två hemifrån växer det just backsippor på ett ställe. Det var länge sedan jag fotade några, så det lät kul. Fast jag var lite tveksam p g a den sista tidens pollenbesvär. Vi kollade väderleken och såg att det skulle vara klart och relativt vindstilla på söndagsmorgonen, men kallt. Någon minusgrad vid sju. Vi bestämde därför att vi kör hemifrån klockan sju så hinner det bli lite varmare. Det var i varje fall plusgrader när vi kom fram.

På vägen till backsipporna går man vid några ställen nära Nyrebäcken som rinner genom reservatet. Och där mitt framför näsan fanns plötsligt speglingarna.

Några backsippor blev det inte. De hade bara precis börjar sticka upp, men några speglingar blev i det varje fall varav jag valde att lägga den första bilden i den här bloggen på fotoklubbens FB-sida.

#2

Möllegård

#3

Möllegård

TheInvisibleJackal

Postat 2021-04-25 17:08 | Läst 446 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

I sanden

Strandved

Att gå i sanden på stranden med bara en kamera och ett objektiv gör att jag har tid att se sakerna på där på ett annat vis. Saker som jag sett åtskilliga gånger tidigare när gått där med mer utrustning väcker nu ett annat intresse. Jag tänker - ja, men där skulle man kunna ta ett foto på. Jag tar fram kameran. Letar efter en komposition och tar ett foto. För att det går, det är smidigt och tämligen kravlöst. Tar jag med mer mig och måste ställa ifrån mig den utrustning som tillfället inte kräver och ta fram det som behövs. Då kommer tankarna om - är det verkligen lönt, ska du inte ta den här bilden en annan gång, du kommer ändå hit rätt så ofta. Motivet finns ju kvar då också, men gör det verkligen det. Visst det fysiska objektet i sig finns troligen kvar, men hur är med känslan jag förnamn när jag såg det, när jag kände att här finns det något, är den kvar? Inte så säkert? 

TheInvisibleJackal

Postat 2021-03-18 16:38 | Läst 467 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Shake, rattle and camera

ICM

Fotoklubben har fortsatt att försöka hålla olika programpunkter under året som gått och även under det nya året. Vi har inte kunnat träffats fysiskt, men genom att träffas digitalt har vi kunnat ha någon typ av verksamhet. Och det är jättebra. Jag har förstått att en del fotoklubbar helt har lagt ner sin verksamhet under pandemin. Visst det är väldigt trist att inte kunna träffas som vanligt, men det här är bättre än ingenting. Klubben har t o m fått en del nya medlemmar under året. Det är spännande. 

Årets första fotoverksamhet var att vi medlemmar skulle pröva på ICM - fotografering d v s att avsiktligt röra på kameran under exponeringstillfället. Först att hade vi en genomgång av en av klubbens riktiga stjärna på området. Det finns en hel del man kan göra med ICM. Sedan var det upp till var en och en att ge sig ut någonstans och pröva själv.

Nu i torsdags tittade vi på varandras bilder.

Bilderna i det är inlägget t0g emellan de två snöfallen i vinter, då det under några dagar var barmark. 

#2

ICM

#3

ICM

#4

ICM

#5

ICM

#6

ICM

TheInvisibleJackal

Postat 2021-02-20 12:16 | Läst 362 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Hallå bartender! Det är whiskey med min is!

Isformation

De olika formationer som isen skapar fascinerar mig mycket. Av den anledningen körde jag och min fru till den s k Stadsbondgården i stan. Där finns det en bäck som slingrar sig fram i en fin ravin. På våren är det ett fint ställe med mycket vitsippor. Nu vara det isens egna konstverk som lockade. Både möjliga som omöjliga figurer trädde fram. Ibland är det extra gott att fotografera.

#2

Isformation

#3

Isformation

#4

Isformation

#5

Isformation

#6

Isformation

#7

Isformation

#8

Isformation

#9

Isformation

#10

Isformation

#11

Isformation

#12

Isformation

TheInvisibleJackal

Postat 2021-02-16 17:42 | Läst 402 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Gå runt bäcken.

Fyllingebäcken

Jag jobbar hemifrån sedan mitten av december. På lunchen brukar jag gå en promenad runt bäcken. Min frun tycker att jag tokigt som pratar om att jag runt bäcken. Det går inte att gå runt en bäck menar hon. Visst, det stämmer, men bara till en viss del. Att gå runt bäcken i bokstavlig mening skulle säkert ta någon dag eller två i anspråk. Vad jag menar med att gå runt bäcken är att jag går över bäcken vid två olika ställen och därigenom går jag båda sidor bäcken. Eftersom detta bilder en litet promenadstråk - kallar jag det för att "gå runt bäcken". Det tar kanske 15-20 minuter att gå den här promenaden. Jag brukar på olika sätt gå så att jag åtminstone under någon del av promenaden följer bäcken. Det är en rätt liten bäck, som ibland är nästan helt uttorkad och ibland svämmar den nästan över sina bräddar. Jag har sett en hel del fåglar längs med bäcken - nötväcka, sidensvans, domherre, stenknäck och större hackspett för att nämna några, men även strömstare och forsärla.

Under den senaste tidens minusgrader har jag sett hur bäcken frusit till alltmer för var dag. Inspirerad av flera här på FS har jag därför gett mig ut för att även jag fånga de isformationer som har kommit att uppstå. Väldigt fascinerande att se vad naturen skapar. Nu är alla de här formationerna jag valt att fotografera borta. En del av dem fryst igen ytterligare. Andra har förstörts av barn som roat sig med att krossa dem på olika sätt. Ett snöfall häromdagen täckte igen formationerna helt. 

#2

Fyllingebäcken

#3

Fyllingebäcken

#4

Fyllingebäcken

#5

Fyllingebäcken

#6

Fyllingebäcken

#7

Fyllingebäcken

#8

Fylllingebäcken

#9

Fyllingebäcken

#10

Fyllingebäcken

#11

Fyllingebäcken

TheInvisibleJackal

Postat 2021-02-12 06:25 | Läst 479 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa