TheInvisibleJackal

Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Gråsiska

Tidigare i vår var jag och besökte ett av de ställen, som gemene man kanske inte första hand förknippar med fåglar. Hamnutfyllnaden i Halmstad. Bortom de stora lagerlokalerna för diverse företag m m finns ett stort vassområde. Vassområdet delas mitt itu av en väg, som jag skulle tro mest frekventeras av tyngre trafik al a lastbilar. I det här vassområdet kan man få se en hel del fåglar. Skäggmesen är väl lite av en karaktärsfågel i området. Det är hit man beger sig för t ex årskryssa skäggmes eller för att försöka fotografera den.

Jag var här en för jag tänkte att jag skulle kanske lyckas fotografera just dessa skäggmesar. Jag ville helst få bilder av dem i flykten, men som ni vet så är det inte direkt lätt. De dyker plötsligt upp ur vassen. Flyger tätt över den och landar kort därefter. Tittar man fel håll eller något så är det kört. Således blev det inga skäggmesar den här gången heller, men det rörde sig en hel gråsiskor i området och några gick ner och satte sig på de torra röna, som fanns vid kanten av vassområdet och letade något att äta. Jag kröp ihop och satte mig på huk ute på vägen och hoppades att det just då inte skulle komma något lastbil.

Spanande gråsiska.

Gråsiska

Gråsiskan klamrar sig fast med akrobatisk skicklighet.

Gråsiska

Här finns det något.

Gråsiska

Ibland så måste man anstränga sig lite för att få tag på något.

TheInvisibleJackal

Postat 2017-07-26 11:00 | Läst 1052 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Längtan...

Det händer att min cykel ömsom tar mig än dit och än hit, men ofta för den mig mot havet till. Att en tidig morgon cykla genom landskapet och höra fågelsång, surrande insekter och känna doften av morgonen det är något som jag alltid längtar efter och försöker göra så mycket jag kan.

Vad längtar då en strandskata efter när den blickar ut över havet?

Är det en längtan att återigen att få ta till vingarna och flyga såsom

Ejder. Trönninge ängar.

ejdrarna gör med blicken stadigt mot söder, men i sinnet stadigt flygande mot norr eller

längtar den att svepas med av de vitkindades böljande vingfärd över vattnet.

Är det måhända längtan efter den där honan (eller är det en hanne), som så kokett och oberört av omvärlden står på sin sten. Vem vet vad en strandskatas längtan är.

TheInvisibleJackal

Postat 2017-07-18 12:13 | Läst 2570 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera