Mitt fotografiska minne

Stafettväxling igen

Min Nettar 515/2 var snabbt avklarad fast de åtta bilderna spände över tre tillfällen. Ängsö slott, Rosenhill på Ekerö och Äppelfabriken på Färingsö. Nu har stafetten gått vidare till min Agfa Silette som fått en 24-bilders Fuji Superia 200 i sig. En högst ordinär amatörkamera med ett f3,5/45 mm objektiv och snabbaste tiden 1/200 s. Det borde funka fint en solig sensommardag, eller vad tror du? Kameran är en 50-talare så alla bilder passar i Retrokamerapoolen om de bara blir bra nog =)

Agfa Silette

Den har inga öron att fästa en rem i så jag blir tvungen att använda den bruna kameraväskan av never-ready-typ. Det lär ta lite extra tid att ta en bild, alltså. Tänkte fuska lite med att sätta på en gammal avståndsmätare i blixtskon. Ju mer manuellt desto härligare känsla när bilden är tagen (om inte motivet hann försvinna, förstås)

 

Eders hängivne

PS
Här kommer en bild från Nettaren bara för att visa att den klarade sin distans =)

Växthuskaféet på Rosenhill i Nyckelby på Ekerö.

 

Inlagt 2013-08-27 19:38 | Läst 7543 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Va kul att se den kameran. 1964 när jag var 14 år fick jag överta en sådan kamera av min moster som hade haft den sedan början av 50 talet ( 52 tror jag ). Min första svartvita rulle tog jag i Stockholm. Turistmotiv som slottet, arlanda, Af chapman m.m. Bilderna sitter fortfarande i mitt första album. Det var nog bra att starta med en sådan kamera och få lära sig tid och bländare.
Sten
Svar från N Thomas Meldert 2013-08-28 07:52
Det här är en kul liten kamera som sätter fotografens kunskaper på prov. Kul att du har så fina minnen av den. Jag ska nog klara mig ganska bra med den också. Man har ju vant sig vid gamla kameror vid det här laget =)
Nettaren klarar det galant och 6x9 är fint format, har själv en Agfa Silette men med Solinarobjektivet och
exponeringsmätare den heter Super Silette har kvar ca 12 bilder att ta.
Svar från N Thomas Meldert 2013-08-28 07:54
Nettaren klarar sig finfint. Du får sätta lite fart på din Silette Super. Du borde bli klar före mig =)
Det var en vacker liten sak den där Agfan och så en bild från ett ställe jag faktiskt varit på :-)
Svar från N Thomas Meldert 2013-08-28 07:55
Jo, den här Agfan är lite söt. Växthusserveringen på Rosenhill var alldeles för varm för att sitta i de gånger jag har varit där. Rena Söderhavsklimatet.
Det där var en kamera jag drömde om som liten grabb. Den var en bra kompromiss mellan funktionalitet och pris. Men så blev det en Kodak Retinette i stället. Varför minns jag inte.
Svar från N Thomas Meldert 2013-08-28 07:57
Kodak Retinette var väl ett bättre val, tror jag. Var den billigare?
EGW 2013-08-30 00:24
Nej, snarare dyrare. Fast jag minns inte. Den hade dock bättre kvalitetskänsla på något sätt.