Mitt fotografiska minne

Sommar i kvadrat

Om min nya hybridkamera

Jag har skaffat mig en ny digitalkamera. Häpp! Det är förstås ingen vanlig digitalkamera utan en med inbyggd printer. Men ändå inte en direktbildskamera i vanlig mening. Finessen med den här är att man kan välja om man vill printa ut direkt när man tagit bilden eller vänta till senare. Print on demand som man brukar säga. Så jag skulle väl kalla den en indirektbildskamera. Det kan bli en fin samling från semestern att göra ett kollage av när jag börjar jobba igen. Jag kan spara alla bilder i datorn också. Så om någon bild skulle mogna fram mycket senare kan jag ladda tillbaka den och printa då.

Det går att editera bilderna i kameran direkt innan man printar, både med en mängd presets eller att manuellt justera t ex exponering.


Fujifilm instax SQ20 med instax square film

Jag har rensat min klibbiga anslagstavla också så att jag kan sätta upp de bilder jag printar. Hur jag gör sen med dem är en annan fråga. Montage i ram? Fotobok? Idéer någon?

Och ja, första bilden fick bli en selfie. Jag måste ju bara testa spegeln på objektivet =) Men det gäller att hålla tungan i rätt mun.

Eders Hängivne

PS
Jag tycker fortfarande att bilder är bäst på papper. Och då passar det ju bra att kameran producerar såna.

Inlagt 2019-07-03 16:03 | Läst 6861 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej N Thomas - tillykke med din ny Fuji. Jeg har hørt om det kamera før og glæder mig til at høre om dine erfaringer med det og ikke mindst at se nogle af billederne.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från N Thomas Meldert 2019-07-03 19:59
Tack Erik. Bilder kommer. Var så säker.
Jag blev nyfiken och letade efter recensioner och priser på nätet. Det fanns mycket av sådant, men ingenstans kan jag hitta info om hur stora printarna blir. Underligt att man utelämnar information om just den finess som kameran marknadsförs med :)
Nåja, jag har en fickportabel printer till min telefon, det får räcka för mig.

Ha det gott! /Thomas
Svar från N Thomas Meldert 2019-07-04 13:14
Konstigt att du missade den informationen. Bildytan är 62x62 mm men själva filmen är lite större, 72x86 mm. Långt innan köpet laddade jag hem manualen för SQ10 och SQ20 och läste på. En lös printer till mobilen funkar ju lika bra. Men det är ju två prylar i stället för en. Å andra sidan kan jag inte ringa med min så det blir två prylar i alla fall =)