Tankar om fotografi från Fotosidans redaktör Magnus Fröderberg.

Fotografer på Prideparaden

Prideparaden lockar många fotografer. Förra året skrev jag några tankar om varför det är så populärt.  I år har jag fotograferat en del av fotograferna. (Naturligtvis fotograferade jag annat också.)


Leif R Jansson på Scanpix var stressad och undrade om jag sett några kändisar. (Leif har för övrigt spelat en liten roll som 70-talsfotograf i den sevärda filmen "Om Gud vill" .)


Bekanta Fotosidan-medlemmar. Bengt (i mitten) har bildbloggat.


Anders Petersen är en av Sveriges mest kända fotografer internationell. Han bar sin Contax T3 diskret på ryggen.

Jag hade bara två kamerahus ... :(


Ola Billmont gillar att gå nära med kamera och blixt. Här har han precis plåtar Mark Levengood på några decimeters avstånd.


Fler kändisar. Sean-Magnus med läderbögar.


Den pensionerade DN-fotografen Lars Epstein var naturligtvis plats som den flitige stockholmsbloggare han är. Kolla in hans bilder i DN-bloggen. (Och nej, han hade inte en D4:a på axeln vad jag kunde se.)


Expressen-fotografen Jens L'Estrade har blivit webbreporter och fått klä upp sig. Han avslöjar sig som fotograf med två Domke-väskor i bältet.

Inlagt 2013-08-06 10:44 | Läst 12407 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag har sett att fler och fler fotografer börjat konka omkring på tre kamerahus. Vad hände med devisen "en kamera, ett objektiv"? ;-)
Svar från froderberg 2013-08-06 11:19
Förutom vid sport har jag knappt sett några yrkesfotografer med tre kamerahus. Två verkar standard för pressfotografer. Det går nog att spekulera i varför en del bär runt på tre hus. Jag tycker det verkar krångligt.
Snapphane 2013-08-06 14:22
Den andra med 3 kameror har väl något spegellöst alternativ? Nu när kameror blir mindre är det kanske lättare att kånka runt på flera. Om det sen är någon direkt fördel kan man väl diskutera. Men killarna måste haft någon tanke med sina val, du får väl fråga nästa gång du springer på nån med 3 eller fler =)
Svar från froderberg 2013-08-06 15:55
Inte spegellöst, han har tre analoga konsument-EOS-modeller. Den nyaste verkar vara en EOS 300V. Ska fråga nästa gång. :)
Jag är i alla fall imponerad av Anders Petersens kameraval.
Det ger många funderingar,
men skall inte berätta om dom funderingarna! ;) :)
B)
Svar från froderberg 2013-08-06 12:19
Det vore väl kul om du delade med dig av de funderingarna.
Benganbus 2013-08-06 20:01
Vissa funderingar måste man få ha för sig själv! ;)
Hmm. min fundering blir nog att herr Petersen inte tar det så allvarligt längre;)

Kan inte ta gift på det men var det inte Hans Gedda som i en dokumentär sade att han inte tar med sig sin kamera längre utan nöjer sig att registrera intrycken på annat sätt, fungerade bra för honom.

/Stephan
Svar från froderberg 2013-08-06 13:27
Anders Petersen har gjort flera böcker med Contax T3. Det var rätt längesedan han övergav sina Nikon FM2:or. Med tanke på hans produktion så tror jag inte att han sänkt sin ambitionsnivå. Jag tror helt enkelt att han insett att en kamera med en bra 35:a är allt han behöver, och ju mindre desto bättre.

Jag tror att det är vanligt att fotografer bara fotograferar när de har ett uppdrag eller jobbar med ett projekt. Finns det inte ett tydligt syfte med bilderna så plåtar de inte.
Kul att se alla fotografer, bra idé.

Jag körde bara med D800 + 24-70/2,8 och den inbyggda blixten.
Förra året hade jag två hus samt 24-70 och 70-200
Nästa år tror jag det blir bara D800 och 70-200 :-)
Det bästa och mest intressanta inlägget från paraden hitintills..... :) Och just nu är det någon i min närhet som grillar rester eller gummidäck till middag.... Nåja, som sagt.... ett gott inlägg!! Och jag tror att den där Petersén tar det hela på allvar.... men har insett.... Precis som Gustavsson.... ;)))
Hehe, kul att se Anders Petersen "in action". Den där fotografen som kamouflerat sig, verkar hamnat lite på fel ställe ;)