Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Isaktiviteter

Jag har varit lat den här julhelgen. Jag har knappt kommit utanför dörren, trots det fina vädret med solsken och vitt på marken - lite av en drömsituation för oss fotografer, ju. Å andra sidan har det blivit en del gjort på andra områden, det har sorterats och slängts och plockats i ordning, vilket också behövs. 

Men idag kom jag mig iväg i alla fall, om än lite sent. Jag tog min vanliga promenad i skogen hemmavid, runt den lilla sjön. Det var en del aktiviteter ute på isen, och rätt så mycket folk ute. Det såg ut som om man skottade undan snön och gjorde en bana - för att åka skridskor? Jag vick svar när jag hade gått runt och kom tillbaka. 

Det var alltså en del folk ute på isen, till och med en vinterfiskare som pimplade. Aldrig sett förut här - undrar om han fick nån fisk. 

Men det var en startbana, för modellflygplan. Visade sig vara rätt så mycket pyssel innan planet kom iväg.

Under tiden lite titt i omgivningen. Den typiska vinterutflyktsfrukten, som kontrasterar fint mot det vita. Men den hör ju egentligen hemma i tunnan bredvid.

Klart för start. Förväntansfulla åskådare samlades - spänningen steg.

Flygturen blev emellertid inte så lång. Missade den - för dåligt ljus för att få fokus, men den stannade så här efter några meter både i distans och höjd.  Man försäkrade mig ändå att planet hade flugit flera kilometer, tidigare. 

På återseende//Göran

Inlagt 2014-12-28 20:42 | Läst 3481 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Många fina aktiviteter när vädret bjuder in. Kanske var det ett jas plan. Dom hade ju en förmåga att störta ibörjan.
Sten
Det kan mycket väl ha varit nåt slags JAS-plan ;). Typiskt hemmabygge, men verkade avancerat - kanske för avancerat? Det verkade kul i alla all.

Och, jo; egentligen fantastiskt läge för allehanda aktiviteter, inte minst med kameran! Ha det gott och en bra fortsättning.