Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

En annandagspromenad

Annandag jul är i många avseende en stilla dag, en dag för eftertanke och begrundan, som följd av julaftonens hets och stress, behov av intrikat logistik med julmat, skinka, Kalle Anka och Karl-Bertil. På annandagen är många affärer faktiskt stängda, och det är lugnt på stan.

Det är en dag som gjord för en promenad, och det var precis det vi gjorde, efter en lång och lite sen frukost. Kosan styrdes till Kgl Djurgården (som det faktiskt heter, eller kanske hette), en lite stillsam promenad i blåsten längs kanalen. Det var inte särskilt mycket folk ute, vädret bjöd på en del plusgrader, och det var ingen snö - men det blåste alltså ganska snålt runt öronen. Men det var skönt att komma ut och röra på sig och få lite frisk luft. Och kameran åkte med förstås, min lilla Olympus M-10 mk II, med för dagen ett Panasonic Leica objektiv, 25 mm/2,4, dvs en i fullformatssammanhang motsvarande 50 mm's normal. Det är ett underbart objektiv, och jag känner mig väldigt bekväm med brännvidden, möjligen sedan min första systemkamera från 60-talet, där just grundobjektivet var ett 50 mm's. 

På återseende - och god fortsättning//Göran

Inlagt 2015-12-25 23:53 | Läst 2465 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder från Djurgården. För oss som började fotograferingen på den analoga tiden sitter dom då gällande bränvidderna kvar i huvudet av någon anledning. 50 mm var väl det normala och mest använda på min kamera.
Sten
Svar från gorred 2015-12-26 11:31
Tack Sten. Jo, jag tänker så också. Det satt alltså ett 5o mm's normalobjektiv på min Ricoh Singlex, som jag senare kompletterade med en 135:a. Skruvgänga! Jag har ett 20 mm's objektiv också som alltså blir 40 mm relativt FF. Det är jag inte alls så bekväm med, fastän skillnaden egentligen inte borde vara så stor.
God fortsättning//GöranR