Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Påsk i Skövde: Del 1, Varnhem

Det har inte blivit så mycket bloggande på sistone. Normalt ska ju bloggen handla om och dokumentera min vardag och fest, I Helg och Söcken. Men det har inte hänt så mycket, jag har inte haft några saftiga frågor att ventilera, som prylar, eller typ av foto, eller hur mycket man får greja med bilden i post processing, och framförallt; jag har faktiskt inte fotograferat så mycket. Jag har tagit promenader utan kamera och jag har knappt ens varit inne på Fs och det har hänt annat.

Och då blir det inte så mycket att  blogga om. Och jag vill gärna att blogginnehållet ska vara nån slags färskvara.

Men nu har jag i alla fall haft med kameran på den sedvanliga påskresan till Skövde, min uppväxtstad och där min mor fortfarande bor kvar, med sedvanlig tur ut till Hornborgasjön och liten rundresa i Skaraborg där det finns så mycket att se och uppleva.

För att komma till Hornborgasjön från Skövde passerar man klosterkyrkan i Varnhem. Det finns mycket att berätta om den och ruinerna av munkklostret, mycket finns i böckerna om Arn och det är egentligen en bra och väldigt intressant plats att fotografera. Nu blev det bara en kort paus, av särskild anledning, och inte så mycket fotat. 

Den intakta klosterkyrkan från ett lite annorlunda håll.

Och historiens vingslag - lite hisnande att detta är i stort 1000 år gammalt, om det nu är en gång i klosterträdgården, eller del av mur. 

Varnhem är annars en vanlig liten villastad mellan Skövde och Skara. Väl värt ett besök. 

Återkommer med lite fåglar. Så, på återseende//Göran

Inlagt 2017-04-16 02:06 | Läst 880 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag har varit i området under några år men det är nu länge sen. Så fort det kommer på tal så får jag lust att åka dit. Tids nog blir det säkert så. Tack för påminnelsen!
Svar från gorred 2017-04-16 23:23
Hela Skaraborg är fullt med kulturupplevelser, det finns så mycket att se och uppleva. Så tids nog...
Hälsningar//GöranR