Hemslöjd i köket, med Leica.
Idag har jag gjort något jag tänkt att göra länge, men inte kommit mig för. Det började egentligen i förrgår, när jag skulle handla mat för kvällen. Fiskdisken på mitt lokala Hemköp hade strömmingsflundror, och alla vet ju hur gott det är, med kaviar och dill emellan och potatismos till. Så, jag började räkna på hur många jag behövde för min tänkta måltid, när jag plötsligt kom på att jag kunde göra fler, många och lägga in de som blir över.
Detta ledde i och för sig till en lång och trevlig pratstund med damen bakom disken, om husmanskost, om dansk mat och rödkål och en "lille en" - hennes man var dansk och man hade nyss kommit hem efter ett besök i grannlandet.
Idag har jag alltså kokat en standard 1-2-3-lag, med rödlök, slantade morötter och kryddpepparkorn och tryckt ner mina flundror i glasburk med lagen. Spännande väntan nu i två dygn - tänk sen en strömming på hårt bröd, kanske en kall pilsner och möjligen till och med en lille en!
Bilden tagen med min nya Leica, helt obearbetad, dvs rätt ur kameran, eller rättare mobilen, för det är där kameran sitter. Faktiskt lite imponerad. Naturligt ljus, den vanliga kökslampan.
På återseende//Göran


Sten
//GöranR
Hälsningar Lena
Det är ju väldigt gott, med den inlagda. Lustigt nog har jag inte kommit mig för att göra det, fastän jag tänkt på det många gånger. Det är ju varken svårt eller ens bökigt. Man steker några extra, ju. I morgon blir det dags!
//GöranR
Men jag ökar alltid del två :-) vill ha dom söta. Nu strider det mot dagens uppror mot sockret men det struntar jag i. Håller in på så mycket annat sött så en söt sill- och strömmingslag måste jag unna mig :-)
ing-marie
Tänkte faktiskt inte på säsongen, men visst är det så. Och sen får man ju tänka över sin egen balans här i livet. Det är inte fel att unna sig, om man gör det med öppna ögon.
//GöranR
Jo det är ju väldigt gott, även om det blir för sällan. Få se nu hur det här slår ut, så kanske man kan göra det oftare. Det finns så mycket i den "gamla" husmanskosten. I morgon, så...
//GöranR
De e meningen! :)
/B
Jojo. Egen blandning är alltid egen blandning, oftast den bästa. Själv håller jag mig i den branschen till rysk vodka. Utan kryddor.
Och strömmingen kommer inte att räcka till jul.
//GöranR