Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Tillbaka i den lilla världen

Dvs åter i min lilla trädgårdsvärld, efter en veckas utflykt till vidare vidder och strömmande vatten längre norrut.

Det är lika varmt här, solen skiner, och man får inte mycket gjort. Men det känns OK, det är bara att anpassa sig, man rår inte på naturen.

Det här med att anpassa sig förresten – verkar vara svårt för nutidsmänniskan, även om just anpassningsförmågan ligger bakom att just människorna överlevt och kunnat lyckas i de mest skiftande omständigheter här på jorden. Fast det är ju så klart i det långa loppet. Att gå från normal svensk sommar med behov av fleece och gummistövlar till närmast tropisk värme kanske är för snabbt.

I alla fall blir det långa frukostar på altanen, under parasollet, med DN (papper!) och en avslutande kopp kaffe. Och omgiven av alla blommor och alla insekter kan jag förstås inte låta bli att ta fram kameran.

Funderar över det här med ”…när våren står i blom”, som det heter i visorna. Borde egentligen vara sensommaren, eller tidighösten, det är ju då, dvs nu, som det verkligen blommar. Eller hur?

På återseende//Göran

Inlagt 2018-07-31 12:17 | Läst 2192 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vårens blommor känns så överväldigande efter vinterns färgfattiga årstid, så för mig är vårens blomning speciell. Vårens blommor är också så generös med stora områden av tussilago, vitsippor och blåsippor. Men det är i naturen i trädgårdarna mer sparsmakat för att bli allt mer överdådig framåt sensommaren. Kanske vi omedvetet kompenserar för att det blommar allt mindre i naturen. Syns inte att det varit torka i din trädgård. Det prunkar verkligen! MVH Yvonne
Svar från gorred 2018-08-01 10:00
Det ligger mycket i vad du säger, instämmer! Och tänkte inte så långt. Men det är härligt i trädgårdarna just nu med alla dessa perenn- och sommarblommor som tävlar om färg och form och prakt.
Tack för en trevlig kommentar.
//GöranR