Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Snaps? Eller shots? Å så var det Tårtan igen, alltså.

Varannan onsdag, vid pass kl 3 på eftermiddagen, Hornsgatspuckeln och Café Tårtan; borden är dukade och ihopaställda för att möta gänget - de är redan väntade. De kommer en och en eller i små grupper, stolar skrapar, jackor hängs av och kamerorna, objektiven och allehanda småpryttlar kommer fram tillsammans med dagens litteratur - gamla fotoböcker med gammaldags tryck, och äldre och nyare publikationer, som ibland kan vara Leicakatalaloger från 50-talet eller den europeiska auktionsvärlden. Kaffet och någon kaka, bulle eller smörgås (vegetarisk förstås) trollas fram av den flinka personalen och det fotografiska samtalet sätter igång. 

Tårtan är det förlovade landet för ögonblicksbilder, eller snapshots. Objektiv byts och testas, djupsinniga kommentarer flödar runt bordet och samtalet kantrar för en stund över till den aktuella politiska situationen i Sverige. Emellertid, och trots situationens aktuella status hörs ingenting om vilka som vann allsvenskan. Men här är vi i och för sig i Hammarby Country, de norra förorternas lokala fotbollslag är möjligen ointressanta.

Mobilen duger som kamera ibland, även för garvade fotografer, inte minst för redigering och utlägg på sociala medier. 

Snapshot. Fast det är bara kaffe i koppen.

Tårtan är ett populärt ställe, inte bara för oss. Men det verkar som om ett gäng fotografer drar uppmärksamheten till sig bland de övriga gästerna också, även om de sett oss förut. Och då kan det bli intressanta samtal också. 

På återseende//Göran

Inlagt 2018-11-14 22:49 | Läst 2604 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Var det inte ngt småstadslag (Solna) som vann?
Svar från gorred 2018-11-15 00:17
Håller inte så noga koll på förortslagen... ;)
//GöranR
Hej Göran - flotte fyr. (snyggt profilfoto).
Fin fortalt reportage med lige så fine fotos.
Jeg synes stadig at jeres arrangementer er noget, som jeg godt kunne tænke mig at have her i Roskilde. Jeg har fornylig prøvet, om jeg kunne starte noget lignende. Muligvis noget i starten af det nye år. Nu må vi se.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från gorred 2018-11-15 00:19
Tack Erik. De här sammankomsterna är väldigt trevliga, så hoppas att du får ihop nåt där du bor.
//GöranR
Idag var det många andra gäster så de första hade tagit två små bord precis vid försäljningsdisken och inte i stora avdelningen närmre entrén som det oftast blir. Raden av bord växte vartefter till nära nog en vågbrytare eller tull för alla att passera, så vi märktes extra mycket.
Mycket trivsamt!
Svar från gorred 2018-11-15 00:21
Tårtan är ett populärt ställe. Och jag förstår varför. Det är en väldigt trevlig stämning genomgående. Och just den här flexibiliteten är uppskattad. Och visst, visst märks vi. :)
//GöranR
Mycket trevligt möte, precis som vanligt! Och bra bilder har du, bilder som visar stämning och kompisskap! Kul att ses Göran! Hälsningar/ Björn T
Svar från gorred 2018-11-15 00:22
Tack Björn. Instämmer, de här sammankomsterna är viktiga!
//GöranR
Det märks att även jag har drabbats av mobilsjukan! Tack för fina ”Tårtan” boken!
Svar från gorred 2018-11-15 15:06
Vem har väl inte det. ;)
Väl bekomme!
//GöranR
Ännu en fin redovisning från Tårtan!
Å känns tråkigt att inte kunna vara med! : (
Men det blir fler gånger! :)
/B
Svar från gorred 2018-11-15 23:05
Tack Bengt. Uppskattas. Ser fram emot nästa varannan onsdag, och hoppas att tågen går då :)
//GöranR