Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Fast i systemet

Som den prylnörd jag är tittar jag alltid på kameror, objektiv och allehanda tillbehör. Och hela tiden sneglar jag emot andra kameror än de jag har, värderar och begrundar, jämför och funderar. Så när det kommer ut nya kameror på marknaden och det skrivs om dem i allehanda media, typ på nätet, olika fotomagasin etc, så läser jag med stort intresse,

Nu senast har ju exempelvis både Nikon och Canon kommit ut med fullformats spegellösa kameror som verkar väldigt läckra. De är bra (enligt recensionerna), det är alltså fullformat och de är ändå hanterliga storleksmässigt och de har ingen spegel (vilket jag är van vid).

Många av mina fotokompisar har Fuji – Tårtan till exempel drar iväg åt att bli en Fujiklubb – och Fuji verkar vara en väldigt läcker kamera oavsett typ, det finns ju allting där man kan önska sig; mätsökartypen, de mer traditionella och den berömda X100:.an i olika utföranden.

Och visst blir man sugen, och visst vattnas det i mungiporna när man ser hela det stora utbudet av fotoprylar som finns.

Men så sneglar jag på prislappen. Och på det kamerasystem jag har, med kamerahus och alla objektiv och övriga tillbehör, gör en snabb överslagsberäkning och inser att jag sitter fast i mitt system. Så enkelt är det. Jag har inga möjligheter att köpa parallella system, det blir för dyrt. Och börja om med begagnat, och successivt ta sig fram till vad man vill ha och behöver – nej, jag ids inte.

När jag sen tittar på bilder som andra har tagit med likadana kameror som jag har, så inser jag att det inte är nya grejor jag behöver. Och ibland blir jag faktiskt ganska nöjd med egna bilder.   

 Annars en bra dag, fått en del gjort, förutom att det nu igen rinner vatten i diskhon (märkvärdigt vad det kloggar igen i rörsystem) och ramat in en bild till dottern i USA som hon beställt. Frågan är bara grå eller svart ram…

Och snart dags att fara iväg till Tårtan!

På återseende//Göran

Inlagt 2018-12-12 14:04 | Läst 1107 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Svart ram! Mycket mera sobert.
/MA
Svar från gorred 2018-12-12 18:26
Håller med. Och så får det bli.
//GöranR
Jag har hört att rostbrun är på modet nu ;-)
Svar från gorred 2018-12-12 18:26
Kan det verkligen vara så? Synd då att det inte fanns att välja på. Fast rostbrun? ;)
//GöranR
Hej, Goran.
Jag följer också när nya foto prylar presenteras. Det är inte heller för att jag behöver mer fotoutrustning. Jag har hållit min Nikon D700 med en 50mm f / 1.4, men jag har inga planer på att investera i den nya Z-modellen. Nu räcker det med mitt Sony-system och inte minst med min - den du vet nog :-)
Det kommer att bli en mycket trevlig bild som kommer upp och hänga i USA. Jag har lite aversion mot svarta ramar, inte bara de riktiga, utan även de digitala. här på FS. De påminner mig för mycket om sorg, men det är bara jag. Så jag röstar för den grå, som inte dominerar bilden som jag mener att den svarta gör. Smaken etc.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från gorred 2018-12-12 20:18
Tack Erik för trevliga synpunkter - uppskattas. Och visst är det så, intresset för prylarna finns ju där, även om, man är nöjd med det man har.

Fast jag lutar åt den svarta ramen ändå, även om jag förstår dina synpunkter. Det blir lite mer stilrent, och bilden som sådan är ganska mörk och matchar ramen.
Hälsningar//GöranR
Bilden ;) ha nu en trevlig jul :)
Svar från gorred 2018-12-12 20:38
Tack detsamma Ronny!
//GöranR
Jag skulle säga att du har en av de trevligaste kameror jag kan komma på. Därtill toppenglas. Är det en slags godissug? Saknar du fotoinspiration?

Montage och ramar ja. Inte så enkelt. Av de två så känns den svarta som det säkra valet.
Jag hämtar mina utskrifter hos Crimson i Fruängen. De har ett och annat ur sin produktion på väggarna i den rymliga kundentrén. Bl.a. förtjusas jag av foton som silikonlimmats bakom plexi. Har inte tittat på prislappen, den känns nog. Tveksam om man kan göra det själv.
Vanlig glasad ram är annars inte min melodi. Glaset fjärmar mig från bilden. Då fick den limmade plexin faktiskt motsatt verkan, ett större djup och kontakt med motivet.
Jag har testat lite egna montage och ramningar. Kul men jag behöver bättra på utförandet som blev - blandat :-)
Svar från gorred 2018-12-13 01:58
Absolut - du har alldeles rätt. Och jag är egentligen nöjd. Jag tror det mer handlar om ett allmänt prylintresse i min hobby, och en slags fascination inför nya grejor... Och till exempel Fujifilm är faktiskt intressant.

Har också kollat de olika varianterna till upphängning hos Crimson, som också är min leverantör av förstoringar och utskrifter. Jag har funderat över utskriften på träskiva/plywoodskiva inte minst. Men alla möjligheter där i showrummet är intressanta.

Här blev det mer traditionellt - sådan var beställningen.

Uppskattar dina trevliga och produktiva kommentarer Gunnar!//GöranR
Rösten faller på svart ram..
och när det gäller nya prylar..nja har en promenadkamera, Fuji X-E2,
det får räcka som spegellöst. Den vanliga Nikonutrustningen kommer
fortsättningsvis att vara med spegel.
Mv/Gunte..
Svar från gorred 2018-12-13 16:12
Svart ram blev det. Till slut mest stilfullt. Och sen spegel eller inte - man får vara nöjd med det man har. ;)
Ha det//GöranR