Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Det här med matfotografering

Skulle gärna vilja göra mer matfotografering, men det är svårt. Först ska man laga maten, sedan ska man hinna fotografera den innan den kallnar eller eljest blir oaptitlig, och vinklarna och ljuset är begränsade , särskilt när man är hungrig. Så det blir ganska mycket olika maträtter ur samma vinkel. 

Idag blev det emellertid råraka med rotselleripuré och ruccolasallad som det skulle varit fetaost i. 

Det är som med den analoga fotokonsten - de gamla husmansrätterna försvarar sin plats!

Inte helt nöjd med färgen på rotselleripurén, men det var väldigt gott. 

På återseende//Göran

Inlagt 2015-11-25 20:39 | Läst 2505 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej! Tycker det ser fantastiskt och smakfullt ut! Husmanskost slår nog den mesta 'moderna' maten, om den är vällagad! Min egen högst subjektiva bedömning så klart..
Hälsn!
Svar från gorred 2015-11-25 22:16
Tack Jan. Håller med om husmanskost, och det här blev riktigt gott, till och med rotselleripurén, även om färgen känns tveksam.
Hälsningar//GöranR
Jag ( vi ) gör alltid maten själv men det där har jag aldrig provat. Ser väldigt gott ut.
Sten
Svar från gorred 2015-11-25 23:55
Det blir mer och mer husmanskost, lite gammaldags så där; att liksom laga mat från grunden är väldigt belönande. Det blev väldigt gott, och är egentligen inte så svårt eller märkvärdigt. Tack för kommentaren.
Hälsningar//GöranR
Ser otroligt gott ut och alldeles utmärkt bild!/ Björn T
Tack Björn. Jag skulle vilja kunna lägga lite mer tid och energi och fantasi åt matbilder. Vi får se framöver. Märkvärdigt nog blev det jättegott med den här rotselleripurén, är ju annars van vid lingonsylt som tillbehör.
Hälsnikngar//GöranR